Wil jij Azure leren? Gebruik dan deze 7 tips!

Veel mensen geven aan dat ze ‘meer met Azure willen doen’. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet om Azure te leren. Hier komen onze 7 tips!

1. Blijf up-to-date met de Azure Application Developer pagina

De Azure Application Developer pagina is speciaal voor Azure architects en developers en hier vind je veel informatie omtrent Azure applicaties. Daarnaast vind je er veel taalpagina’s waaronder Python, Node.js en .NET. Elke maand wordt deze startpagina vernieuwd en het is dus jouw go-to source voor SDK’s, documenten, evenementen, praktische tutorials, blogs en andere Azure resources.

2. Maak een gratis account aan

Maak een gratis Azure account aan met je GitHub- of Microsoft account. Hierdoor krijg je 12 maanden gratis services tot je beschikking + een gratis proefperiode van 30 dagen met Azure waarbij je $ 200 te besteden hebt. Is je proefperiode bijna ten einde? Dan krijg je een melding of je over wilt gaan tot upgraden en dus gaat betalen voor je account. Je wordt dus keurig op de hoogte gebracht en je kunt tijdig een beslissing maken.

3. Azure training

Wellicht één van de belangrijkste tips om Azure te leren: volg een Microsoft Azure training. Ga zelf aan de slag en ontdek wat Azure jou te bieden heeft. Begin je met de basis of beschik je al over enige kennis? Het is belangrijk om vaardigheden en kennis op te doen zodat je het optimale uit Azure kunt halen. Begin je met het begin dan is een Azure Fundamentals training een goede aanrader. Developing Solutions for Microsoft Azure, Azure Security Technologies of Azure Administrator zijn eventuele opvolgers. Binnen Azure zijn de mogelijkheden enorm, kijk dus wat aansluit bij jouw functie. Wil jij deze kennis en vaardigheden aantonen? Dan is een certificering een goede manier om dat te doen. Hierover hieronder meer.

4. Behaal je Azure certificering

Veel managers vragen om een certificering wanneer ze mensen aannemen. Misschien werk jij al intensief met Azure, maar heb je nog geen certificering. Het is dan belangrijk om jouw kennis aan te kunnen tonen middels een certificering en deze up-to-date te houden. Er zijn verschillende trajecten die je af kunt leggen, voor welk traject ga jij? Download hieronder gratis onze Microsoft Certificeringsposter om jezelf te oriënteren op de verschillende certificeringstrajecten.

5. Tips and tricks

Wil jij binnen een paar minuten iets nieuws leren? Bekijk dan meer dan 80 video’s, 250 tips, eBooks en conferentietoespraken over het Azure platform. Dit alles is ontworpen om jouw productiviteit met Azure te verhogen. Bij de tips hebben ze rekening gehouden met real-world scenario’s die jij tegen kunt komen. Waar vind je al deze tips? In GitHub onder Microsoft/AzureTipsAndTricks maar ook op Youtube onder het Microsoft Azure account.

6. Rock, Paper, Scissors, Lizard, Spock

Iedereen kent steen, papier, schaar. Maar rock, paper, scissors, lizard and spock misschien nog niet? Het is een soort van ‘nerd’ versie van steen, papier en schaar en werd in 2019 uitgebracht tijdens Microsoft Ignite. Deze meertalige applicatie is gebouwd met Visual Studio Code en Visual Studio, geïmplementeerd met GitHub acties en het draait op AKS -Azure Kubernetes Service-. PHP, Java, Python, Node.js en .NET zijn talen die in de applicatie worden gebruikt.

7. Microsoft Source Newsletter

Wanneer jij je inschrijft voor de Microsoft Source nieuwsbrief ontvang je de nieuwste evenementen, documentatie en artikelen voor de developers community. Ontdek hoe je lokaal en online contact maakt met andere ontwikkelaars en ontdek nieuwe technologieën. Daarnaast is jouw feedback ook waardevol om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief van Microsoft ook evolueert en groeit. Hebben we jou geënthousiasmeerd om meer over Azure te leren, maar wil je graag meer informatie over trainingen en/of certificeringen die aansluiten? Open dan de chat rechtsonder in beeld en chat met één van onze opleidingsadviseurs. Wil je ze liever telefonisch spreken? Bel dan naar 0402323390.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen