Welke (Big) Data-analyse training ga jij volgen?

Robert van Dongen
·
09/01/2018

In 2017 zagen we het al, het tijdperk van Big Data-analyse is aangebroken en zal ook zeker in 2018 een grote rol gaan spelen. Oplossingen voor het analyseren van datastromen zijn dan ook meer en meer mainstream geworden. Data analyses stellen jou namelijk in staat om bijvoorbeeld nieuwe businessmodellen of betere algoritmes te ontwikkelen en zo continue die competitieve voorsprong op je rivalen te behouden. Te weten komen wat goede oplossingen zijn en hoe ze werken is echter niet altijd even gemakkelijk en overzichtelijk. Vandaar dat wij hieronder een aantal populaire oplossingen voor jou op een rij hebben gezet.

Tableau

De visual analystics tool Tableau, ontwikkeld door Pat Hanrahan en Chris Stolte, is een intuïtieve data-visualisatietool die “gebruikers in staat stelt hun data te zien en te begrijpen”. Tableau kan met praktisch iedere databron overweg en is vaak sneller dan vergelijkbare oplossingen. Daarnaast hoef je door de gebruiksvriendelijke interface niet meteen een data-wizard te zijn om Tableau goed te gebruiken. Leg een kleine basis door bijvoorbeeld een training zoals de Training Tableau Beginner te volgen en je verzekert jezelf ervan dat je snel en efficiënt aan de slag kunt met Tableau. Zo blijf jij als professional ‘in the zone’ en hoef je ook in 2018 geen interessante commerciële kansen te missen!

SQL Server Reporting Services -SSRS-

Microsofts SSRS is een geavanceerde rapportageoplossing die standaard meegeleverd wordt met SQL Server. Veel bedrijven hebben dus al de beschikking over een reporting service zonder dat ze dit doorhebben. Met SSRS kun je gemakkelijk -interactieve- rapporten maken en delen met je collega’s via een web interface. Bij Master it bieden wij trainingen aan zoals de Training Analyzing Data with SSRS, die jou in korte tijd op weg helpen om in 2018 reports en self-service BI oplossingen te creëren, beheren en implementeren.

Microsoft R Server

Met Microsoft R Server is het mogelijk om verschillende analyses te draaien op grote datasets en kun je in verschillende Big Data omgevingen zoals Hadoop, SQL Server Database of Spark Cluster werken. Data kan natuurlijk eenvoudig gevisualiseerd en geplot worden, maar ook het opschonen en transformeren van datasets is gemakkelijk mogelijk. Daarnaast zijn er nog een hoop andere mogelijkheden binnen Microsoft R Server die jij gelukkig vliegensvlug onder de knie kunt krijgen met behulp van bijvoorbeeld onze Training Analyzing Big Data with Microsoft R. Microsoft R Server is een erg nuttige oplossing en het waard om te leren gebruiken!

Azure Machine Learning

Een andere populaire Big Data en Cloud oplossing is Azure Machine Learning. Met Azure Machine Learning kun je computers leren om te gaan met gegevens en ervaringen zonder dat hiervoor vooraf expliciete reacties geprogrammeerd hoeven te worden. De computer leert dus zelf hoe op verschillende situaties gereageerd moet worden. Deze Artificial Intelligence -AI- oplossingen zijn enorm krachtig en worden al door veel grote bedrijven gebruikt. Nu weet je misschien nog niet helemaal hoe je deze algoritmes kunt voeden met informatie of hoe je hier dan weer relevante inzichten uit kunt halen. Gelukkig bieden wij bij Master it een aantal nuttige trainingen aan die je daar heel goed bij helpen. Begin bijvoorbeeld met een Training Cloud Data Science with Azure Machine Learning en start jouw 2018 met een voorsprong.

C++ programmeren

Aan de bovenstaande data analyse oplossingen heb je een stuk minder als je niet op zijn minst de basis van het programmeren kent. Dit is niet alleen heel nuttig, maar zorgt er ook voor dat je achterliggende processen en structuren bij het uitvoeren van analyses beter begrijpt. Dit extra stuk begrip is vaak enorm nuttig om tot belangrijke inzichten te komen. Nu lijkt programmeren misschien heel moeilijk, maar niets is minder waar! Door bijvoorbeeld onze Training Programmeren in C++ te volgen, snap jij in korte tijd beter hoe de wereld van computers en programmeren in elkaar steekt en kun je overweg met C++, een van de breedst toepasbare talen!

Welke training past bij mij?

Benieuwd welke Big Data training het beste bij jouw functie en leerdoel past? Chat met onze opleidingsadvieurs en ontvang vrijblijvend advies over welke IT-training jou verder gaat helpen. Chat met ons

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen