Wat is VMware?

Sascha Scholte
·
26/07/2016

VMware is een platform provider, gestart in 1998 en nu een dochteronderneming van Dell Technologies. Wereldwijd gebruiken meer dan 500.000 organisaties Vmware, wat een leidende positie in de markt oplevert. VMware zorgt ervoor dat hun klanten applicaties in de cloud en in andere omgevingen kunnen draaien, regelen en verbinden. Ze leveren een optimale balans tussen vrijheid en controle. VMware maakt onderscheid in verschillende product groepen zoals: Data Center & Cloud Infrastructure, Network & Security en Desktop & Appplicatin Virtualization, maar ook Personal Desktop behoort tot de categorieën. Op het gebied van Network & Security is er VMware NSX, daarmee kan je een netwerk creëren dat verankert is in de hypervisor layer maar onafhankelijk is van de onderliggende hardware. In de categorie Data Center & Cloud Infrastructure biedt VMware vSphere, dat de ideale basis voor een cloud omgeving vormt en helpt om het beste uit jouw infrastructuur en applicaties te halen.

VMware vSphere

VMware vSphere is hét virtualisatie platform met een krachtige, flexibele en veilige basis welke garant staat voor succes. Door het gebruik van vSphere kunnen gebruikers nu hun applicaties gebruiken in één omgeving. De drie belangrijke voordelen van vSphere zijn; een simpele gebruikers omgeving voor het automatiseren en managen, ingebouwde data beveiliging en één universeel platform voor het gebruiken van elke app, overal. Er zijn meerdere varianties van VMware vSphere op de markt; vSphere standaart, vSphere enterprise plus en vSphere with operations management enterprise plus. Voorbeelden van functies die alleen in het operations management pakket zitten zijn; Capacity Planning and Optimalization en Intelligent Workload Placement and Rebalance. De nieuwste versie van vSphere is 6.5, welke een groot aantal vernieuwingen bevat. Zo is het configuratie maximum verhoogt zodat zelfs de grootste apps nu ondersteunt zijn en is het beveiligen van de infrastructuur versimpelt.

VMware Horizon 7

In de product categorie Desktop & Application Virtualization is er VMware Horizon 7. De vijf belangrijkste doelen van Horizon zijn; het verbeteren van jouw ROI, het versimpelen van desktop en applicatie management, het ondersteunen van een rijke gebruikers beleving, het beveiligen van data en het leveren van desktop en applicatie gebruik op één platform.

VMware vSphere master worden?

Kom trainen bij Master it Training! Als je basis kennis hebt van netwerken, je comfortabel bent met het gebruiken van een Command-Line Interface en ervaring hebt met Windows Server of Linux dan kan je onze trainingVMware vSphere 6.0 Fast Track komen volgen. Aan het einde van deze training kan je een VMware® Certified Professional 6 – Data Center Virtualization examen maken en ben je onder andere in staat om VMware vRealize™ Operations Manager™ te gebruiken om problemen te identificeren en op te lossen door middel van analyses en waarschuwingen. Als je enkel ervaring hebt met systeem administratie op Windows of Linux dan kan je ook de training VMware vSphere 6.5: Install, Configure, Manage volgen. Na deze training ben je in staat om een vSphere infrastructuur van elk formaat te beheren, evenals dat je in staat bent om bijvoorbeeld een vApp te creëren, klonen en exporteren.

VMware Horizon 7 beheersen?

Ook dan ben je bij Master it Training aan het juiste adres! Met de nodige ervaring in VMware en Microsoft Windows systeem administratie kan je bij ons de training VMware Horizon 7: Install, Configure, Manage volgen. Hierin leer je hoe je groepen virtual machines configureert en hoe je de toegang en de beveiliging van die machines beheert, maar ook hoe je een gepersonaliseerde omgeving kunt creëren voor eindgebruikers. Weten welke training het beste geschikt is voor jou? Klik dan op “meer informatie??”, laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen