Wat is System Center?

Robert van Dongen
·
15/08/2016

Microsoft System Center is een server management toolset die bedoeld is om bedrijfs- of IT beheerders te helpen met het managen van hun systemen. Meestal zijn dit netwerken van Windows servers en desktops. De verschillende tools binnen de set worden apart verkocht maar werken goed samen en sluiten naadloos op elkaar aan.

Waarom Microsoft System Center?

Gebruikers en IT medewerkers, misschien ben jij er wel een, hebben een verscheidenheid aan wensen voor systemen. Zo willen medewerkers van een organisatie graag hun eigen devices meenemen en gebruiken en verwachten ze dat ze overal en altijd kunnen verbinden en door kunnen werken. IT medewerkers aan de andere kant moeten rekening houden met o.a. wetgeving omtrent compliance en data protection. Voor organisaties is het zoeken naar de juiste balans hierin een hele opgave. Gelukkig heeft Microsoft hier een oplossing voor ontwikkeld! Microsoft System Center is een toolset bedoeld om gecentraliseerd management makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Naast de twee kernproducten van System Center zijn er een aantal andere, los verkrijgbare tools die aansluiten op specifieke problemen die organisaties tegenkomen.

Verschillende System Center tools

Kernproducten binnen het System Center pakket zijn System Center Configuration Manager -SCCM- en System Center Operations Manager -SCOM-. Dit betekent dat je deze, onafhankelijk van welke tools je nog meer toevoegt, altijd nodig hebt. SCCM wordt door Microsoft zelf omschreven als een product dat uitvoerig de toegang, ontwikkeling en het doorvoeren van updates voor een verscheidenheid aan servers, client computers en andere devices regelt en SCCM als een end-to-end service-management product. Een aantal andere producten in de toolset zijn:

  • System Center Data Protection Manager
  • System Center Essentials
  • System Center Virtual Machine Manager
  • System Center Capacity Planner

Master it Training’s Center

Nu ben jij misschien ook wel een systeembeheerder op zoek naar centraal beheer van de verschillende systemen binnen jouw organisatie en werk je nog niet met System Center of wil je gewoon je kennis opfrissen of uitbreiden. Dan zit je bij Master it Training helemaal goed! Met meer dan 20 verschillende System Center trainingen zit er altijd wel een interessante optie voor jou bij. Kies bijvoorbeeld voor onze IT Service Management training, waarbij jij snel en doormiddel van praktische labs, leert om System Center 2012 R2 Service Manager uit te rollen en te configureren. Of de nieuwere trainingen Integrating MDM and Cloud Services with System Center Configuration Manager Training en Administering System Center Configuration Manager Training. Ben jij meer van het on-demand leren? Ook geen probleem! Bij bijvoorbeeld onze MOC Cloud and Datacenter Monitoring training leer jij aan de hand van online video’s, hands-on labs en kennistests de vaardigheden voor het uitrollen en configureren van System Center 2012 R2 Operations Manager. Natuurlijk hebben we nog veel meer verschillende System Center trainingen, kijk hiervoor op onze Overzichtspagina. Wil je graag hulp bij het bepalen welke training het beste bij jouw situatie en leerdoel past? Neem dan snel contact met ons op of kijk rond op onze website.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen