Wat is RES ONE?

Robert van Dongen
·
03/05/2016

RES ONE is een totaalpakket voor de Digital Workspace en maakt het voor IT beheerders mogelijk om werknemers van een organisatie op elk moment en iedere plek geautomatiseerd toegang te geven tot applicaties, benodigde data en restricties toe te voegen wanneer nodig.

De RES ONE Workplace

RES ONE is een relatief opkomender pakket voor het managen van de Digital Workspace en wordt wel eens vergeleken met het bekendere Citrix. De Digital Workspace bestaat uit alle technologieën die medewerkers nodig hebben om op elk moment en op ieder device hun werk uit te kunnen voeren. Hoewel de RES ONE Suite bestaat uit 3 verschillende onderdelen, is RES ONE Workspace de belangrijkste en meest nuttige. Hiermee is het namelijk mogelijk om deze Digital Workspace voor medewerkers te maken én overzichtelijk te managen. Door zowel op de fysieke als op de virtuele desktop te opereren met slimme regels worden veel voorheen handmatige taken geautomatiseerd. Dit kan een flinke tijdsbesparing opleveren. Daarnaast zorgt deze slimme automatisering ervoor dat er geen resources ingezet worden wanneer deze niet nodig zijn, wat dan weer voor een verhoging van de efficiëntie zorgt.

De RES Automation en Service Store

De RES ONE Suite bestaat verder ook nog uit RES Automation en RES Service Store. RES Automation sluit aan op het automatiseringsaspect van RES ONE Workspace, maar maakt uitgebreidere stappen mogelijk en brengt Cloud en infrastructuur bij elkaar. Het derde onderdeel van RES ONE, de Service Store, introduceert self-service in de Digital Workspace. Medewerkers kunnen zelf aanvragen voor toegang, services, probleemoplossingen, etc. doen om langzame en overbodige aanvraagprocedures overbodig te maken. Dit gebeurt natuurlijk allemaal op een veilige manier en in navolging van de veiligheidsregels opgesteld door de organisatie.

Cybersecurity en RES ONE

Vooral voor bedrijven wordt het tegenwoordig steeds belangrijker om ook hun cybersecurity goed op orde te hebben. Binnen RES ONE kan gemakkelijk ingesteld worden waar en wanneer werknemers toegang krijgen tot kritieke data en resources zodat er altijd voldaan wordt aan beveiligingsregels en risico’s geminimaliseerd worden. Om de menselijke factor binnen het Digital veiligheidsdomein nog verder te minimaliseren zijn er uitgebreide configuratieopties waarmee onder andere white- en blacklisting kan worden ingesteld met behulp van een intuïtieve beheerconsole. Kortom, RES ONE probeert de kracht en kennis van de IT afdeling direct naar de eindgebruiker te brengen zonder op veiligheid in te moeten leveren.

RES ONE training

RES ONE is dus een relatief nieuw maar ook opkomend Digital Workspace managementpakket. Misschien is het dan ook voor jouw organisatie wel belangrijk om met RES ONE te gaan werken en hierbij kunnen wij van Master it Training je wellicht helpen! Sinds kort bieden wij drie interessante RES ONE trainingen aan waarbij je in een paar dagen tijd alle onderdelen van RES ONE onder de knie leert krijgen. Zo hebben we bijvoorbeeld de training RES ONE Automation voor beheerders die uitgebreid ingaat op de installatie, configuratie en het gebruik van RES ONE Automation. Alleen enige basiskennis van Windows is hiervoor een vereiste. Wil je uitgebreider ingaan op Applicatie Management en het uitvoeren an dagelijkse beheertaken? Volg dan de training RES ONE Workspace. Voor hulp en advies kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen