Microsoft Dynamics 365 Business Central

Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central?

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een hypermoderne ERP-oplossing die inspeelt op al je moderne behoeften. In dit artikel lees je alles over Business Central en de voordelen.

Een goede ERP-oplossing is het schakelpunt van een moderne digitale bedrijfsomgeving. Het is de plek van waaruit je processen aanstuurt en workflows beheert. Omdat de behoeften en wensen van klanten en zakelijke partners voortdurend evolueren, worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan moderne technologieplatformen. Met informatiesilo’s, losgekoppelde systemen en handmatige processen wordt het een stuk lastiger om het serviceniveau en de technologische volwassenheid te leveren die moderne klanten verwachten.

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een hypermoderne ERP-oplossing die inspeelt op de behoeften van de moderne tijd. In dit artikel lees je alles over de oplossing en haar voordelen. Daarnaast laten we zien waarom een training van Master IT de ideale manier is om Business Central te leren kennen en gebruiken.

Wat is Dynamics 365 Business Central?

Dynamics 365 Business Central is feitelijk de opvolger van Dynamics NAV. Business Central is een eenvoudig te implementeren ERP-oplossing die geschikt is voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. Business Central ondersteunt organisaties bij het automatiseren en verbinden van hun bedrijfsprocessen. Indien gewenst kun je eenvoudig opschalen richting een volledig ERP-systeem.

Het businessplatform combineert ERP-software en financiële software met onder meer Dynamics CRM, workflowtools (om de barrières tussen ERP- en CRM-oplossingen te slechten) en een handig hulpmiddel waarmee je eigen mobiele applicaties ontwikkelt zonder al te complexe code. En dat allemaal op één centraal cloudplatform.
>> terug naar overzicht

Belangrijke functionaliteiten

Dynamics 365 Business Central is uitgerust met diverse functionaliteiten die je helpen om een keur aan bedrijfsprocessen te automatiseren, beheren en optimaliseren. Een paar voorbeelden:

 • Een gevarieerd spectrum aan werkomgevingen biedt je inzicht in alle financiële kerncijfers. Al die administratieve cijfers zijn gekoppeld aan functies en processen binnen je bedrijf, waardoor je een goed en transparant financieel beleid voert.
 • Automatiseer en optimaliseer het voorraadbeheer door processen en cijfers rondom handelsactiviteiten aan elkaar te koppelen en inzichtelijk weer te geven.
 • Verbeter je supplychainmanagement door een efficiënte orderverwerking af te stemmen op een geavanceerde magazijnindeling. Met Business Central beheer je makkelijk elke transactie en mutatie en richt je jouw warehouse optimaal in met behulp van verschillende maat- en opslageenheden.
 • Bereken met behulp van Business Central optimale assemblage- en productieschema’s.
 • Live-inzicht in projectbudgetten, resources, projectvoortgang, planning en roosters met één duidelijk en overzichtelijk rapport maakt projectmanagement makkelijker en efficiënter dan ooit.

>> terug naar overzicht

De voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nu we meer weten over de opbouw en functionaliteiten, is het tijd om nader in te gaan op de belangrijkste voordelen van Dynamics 365 Business Central. Wat levert het je concreet op?

Beschikbaarheid van business-apps

Microsoft en zijn uitgebreide partnernetwerk hebben in de loop van de jaren honderden algemene en specialistische apps ontwikkeld voor diverse branches. Met Business Central komen die binnen handbereik en hoef je minder tijd en geld te besteden aan het ontwikkelen van maatwerk.

Integratie met het Microsoft-ecosysteem

Dynamics 365 Business Central sluit naadloos aan bij andere oplossingen en producten uit de Microsoft-catalogus zoals Office 365, Teams, Power BI en Automate.

Alleen betalen voor wat je gebruikt

Business Central is een SaaS-oplossing, wat betekent dat je helemaal zelf bepaalt wat je wel of juist niet nodig hebt. Hierdoor zit je niet onnodig vast aan functionaliteiten die je niet gebruikt.

Altijd en automatisch de laatste updates en fixes

Microsoft Business Central is verkrijgbaar als een volledige cloudoplossing. Een van de belangrijkste voordelen hiervan is dat het systeem constant wordt voorzien van automatische updates. Zo is jouw systeem altijd verzekerd van de laatste bug fixes, updates en technologische tweaks. Je voldoet ook altijd aan de laatste wetgeving op het gebied van databeveiliging en privacybescherming. Microsoft waarborgt bovendien een uptime-garantie van ruim 99%.

Moderne gebruikersinterface

De gebruikersinterface van Business Central is toegankelijk vanuit een internetbrowser. De omgeving is daardoor met alleen een internetverbinding altijd en overal toegankelijk op elk apparaat. Dit biedt vele voordelen voor buitendienstmedewerkers als accountmanagers of servicetechnici. Zij zijn altijd ter plekke op de hoogte van de meest actuele informatie en kunnen direct bij de klanten voorraden bekijken, bestellingen plaatsen of afspraken vastleggen.

Betere klantervaringen

Met Microsoft Dynamics 365 Business Central centraliseer en koppel je gegevens vanuit je hele organisatie om betere klantervaringen te ondersteunen. Met toegang tot belangrijke informatie over klanten kunnen werknemers efficiënte en persoonlijke service bieden. Gekoppelde en geïntegreerde systemen voorkomen knelpunten en miscommunicatie.
>> terug naar overzicht

Wat kost Dynamics 365 Business Central en waar begin je?

Microsoft Dynamics Business Central is er in twee verschillend geprijsde versies: Essentials en Premium. Essentials herbergt de functionaliteiten:

 • financieel management;
 • CRM;
 • supplychainmanagement;
 • human resources;
 • projectmanagement.

Bij de Enterprise-versie komen daar nog ‘service order management’ en ‘manufacturing’ bij. Essentials kost je 59 euro per gebruiker per maand, terwijl aan Enterprise per gebruiker een prijskaartje van 84,30 euro per maand hangt. Omdat Essentials al een rijk spectrum aan functionaliteiten en mogelijkheden herbergt, is het voor kleine en middelgrote organisaties vaak verstandig om met deze versie te beginnen. Kom je er gaandeweg achter dat je toch meer nodig hebt? Dan kun je altijd overschakelen op Enterprise.
>> terug naar overzicht

Ontdek Dynamics 365 Business Central met Master IT

Wil je Dynamics 365 Business Central ontdekken en tot in detail leren kennen? Volg dan de MB-800-training ‘Microsoft Dynamics 365 Business Central Functional Consultant’ van Master IT en leer hoe je:

 • jouw financiën beheert;
 • jouw toeleveringsketen automatiseert en beveiligt;
 • slimmer verkoopt;
 • en de klantenservice en projectprestaties verbetert.

Na deze training begrijp je niet alleen gebruiksscenario’s voor modules in Business Central, maar kun je het platform ook instellen. Bovendien is het configureren van je financiële administratie, inkoop en verkoop voortaan gesneden koek. Of neem eens een kijkje bij onze 3-daagse Microsoft Dynamics for Field Service training (MB-240). Hierin leer je hoe organisaties zich beter op de markt kunnen positioneren door tools te bieden die helpen bij het identificeren en plannen van resources en het beheren van werklasten voor mobiele werknemers.
>> terug naar overzicht

Vragen over een Dynamics 365 training?

Wil je meer weten over Dynamics 365 Business Central? En lijkt het volgen van onze cursus jou wel wat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons:

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen