Wat is Microsoft Dataflex en hoe is het verbonden met Teams?

Noelle van Sprang
·
12/08/2020

Heb jij al gehoord van Dataflex? Dataflex en Dataflex Pro zijn de nieuwe Microsoft low-code/no-code Power Platform-tools die integreren met Teams en Dynamics 365. Lees in deze blog wat Microsoft Dataflex precies inhoudt en hoe het verbonden is met Microsoft Teams.

Wat is Microsoft Dataflex?

Dataflex is een nieuw low-code data platform voor Microsoft teams. Microsoft introduceerde deze nieuwe tool 21 juli 2020, tijdens de opening van de Inspire-partnerconferentie. Dataflex biedt relationele gegevensopslag, ondernemingsbestuur, implementatie en rijke gegevenstypen met slechts één klik. Dit is vooral erg handig voor degene die apps en chatbots bouwen met PowerApps en Power Virtual Agents. Microsoft Teams en Power Platform geven de toekomst van het ‘nieuwe werken’ vorm met low-code apps. De nieuwe functionaliteit stelt gebruikers in staat om eenvoudig applicaties en bots rechtstreeks binnen Teams te bouwen. Hierdoor kunnen zakelijke gebruikers snel reageren op veranderende behoeften en aangepaste oplossingen creëren. Met de toevoeging van Microsoft Dataflex hebben Teams-gebruikers nu belangrijke bedrijfsgegevens binnen handbereik om nieuwe apps te bouwen die zakelijke problemen aanpakken – en dat allemaal binnen Microsoft Teams. Dataflex is de nieuwe officiële naam voor Common Data Service -CDS- in Microsoft Teams. Dataflex Pro is de nieuwe naam voor CDS zelf.

Hoe is Microsoft Dataflex verbonden met Microsoft Teams?

Iedereen met een Office 365/Microsoft 365 abonnement waar Microsoft Teams bij ingegrepen zit, kan zonder extra kosten gebruik maken van Dataflex. Gebruikers met een PowerApps licentie kunnen ook Dataflex Pro zonder extra kosten gebruiken. Met Dataflex kun je tijdverspilling voorkomen en heb je een volledig geïntegreerde ervaring. Creators kunnen vanuit Microsoft Teams PowerApps oplossingen bouwen, implementeren, delen en beheren. Responsive app- indelingen bieden een gestroomlijnde ervaring op je desktop, tablet of mobiele device. Met de mogelijkheid om aangepaste sjablonen te maken en te delen, kunnen Teams-gebruikers, Microsoft-partners en IT-afdelingen app-sjablonen maken en delen binnen het hele bedrijf. Microsoft Dataflex is daarmee de logische volgende stap in het democratiseren van de app-bouw- en proces-automatisering in PowerPlatform. De versie die bij Microsoft Teams wordt geleverd, is bedoeld voor nieuwe app-makers die bedrijfsproblemen willen oplossen voor hun eigen teams.

Leer alles over Microsoft Teams

Wil je dat Teams geen geheimen meer voor jou heeft? Met onze Managing Microsoft Teams training leer je alles over de architectuur, implementatie van governance, beveiliging en compliance, het integreren van Microsoft Teams-implementatie en het beheer binnen Teams. Ook krijg je tijdens deze Microsoft Teams beheertraining een beeld van alle mogelijkheden binnen Teams. Zo kun je dus echt optimaal gebruik maken van de leuke nieuwe tools!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen