Wat is de beste Azure SQL deployment optie?

Het aansturen van digitale transformatie hangt steeds meer af van het vermogen om grote hoeveelheden gegevens te beheren en de potentie hiervan te benutten. Gegevens worden aan de rand van het netwerk, in de cloud of on-premise gehost. Ontwikkelaars kunnen beperkt worden door onvoldoende gegevensbeveiliging en incompatibele platforms die de ervaring kunnen beïnvloeden. Microsoft maakt gebruik van SQL Server technologie wat beschikbaar is op de openbare cloud, private cloudomgevingen en fysieke on-premises machines. Azure SQL heeft veilige en intelligente producten die de SQL Server Database Engine in de Azure Cloud gebruiken. Is het tijd om je SQL-workloads naar Azure te migreren? Dan heb je de keuze uit twee belangrijke implementatieopties: Microsoft Azure SQL Database en SQL Server op Azure Virtual Machines. Elke optie heeft andere voordelen, dus we laten beide opties aan je zien zodat jij de beste keuze kunt maken!

Azure SQL Deployment

Er zijn twee verschillen binnen de Azure SQL deployment opties; de mate van controle en de kosten. Welke optie het beste voor jou is, is afhankelijk van welke het beste voldoet aan de vereisten voor elke applicatie wat je naar de cloud migreert. Wanneer je kiest voor één geïntegreerde beheerervaring, elimineert Azure SQL de complexiteit van het op grote schaal beheren van verschillende verzamelingen van SQL Server applicaties.

Azure SQL Database

Deze relationele database wordt geleverd als een beheerder service en is bestemd voor algemene doeleinden. Gecategoriseerd als een PaaS en gebouwd op gestandaardiseerde software en hardware, wat eigendom is, gehost en onderhouden wordt door Microsoft. Qua kosten betaal je naar gebruik, met de mogelijkheid om op te schalen, zonder dat de service wordt onderbroken. Je hebt de mogelijkheid om een beheerd exemplaar te implementeren binnen Azure SQL Database. Managed Instance is een verzameling gebruikers- en systeemdatabases met een gedeelte set bronnen. Naast de PaaS voordelen, biedt deze optie je een VNet -native virtual network- met bijna 100% comptabiliteit met onpremises SQL Server. Met Azure SQL Database Managed Instance krijg je volledige toegang tot SQL Server en compatibiliteit van functies voor het migreren van SQL Servers naar Azure. Wanneer kies je voor deze optie? – Als je tijdsbeperkingen hebt bij marketing en ontwikkeling – Voor moderne cloudtoepassingen

SQL Server op Azure Virtual Machines

SQL Server op Azure Virtual Machines geeft je de volledige administratieve controle over het onderliggende besturingssysteem voor migratie naar Azure en het SQL Server exemplaar. Als IaaS -Infrastructure as a Service- oplossing draait SQL server op Azure Virtual Machines op gestandaardiseerde hardware wat eigendom is, en wat gehost en onderhouden wordt door Microsoft. Je maakt gebruik van bestaande Windows Server of SQL Server licenties of je betaalt voor een SQL Server licentie die al opgenomen is in een SQL Server image. Wanneer kies je voor deze optie? – Voor snelle test- en ontwikkelscenario’s wanneer je niet wil investeren in on-premises non-production SQL Server hardware – Als je applicaties verplaatst die minimale wijzigingen en een snelle migratie vereisen – Wanneer je applicaties migreert die toegang op OS-niveau vereisen – Als je afhankelijk bent van SQL Server Reporting Services en je controle nodig hebt over het besturingssysteem en de database – Wanneer je ISV -Independent Software Vendor- applicaties hebt die gecertificeerd zijn voor bepaalde SQL releasejaren

Voor welke implementatie optie kies jij?

Besteed tijd aan innovatie en minder tijd aan het maken van back-ups, updates en patchen. Azure SQL is evergreen, dat betekent dat nieuwe functies, updates en patches automatisch worden geleverd. Concentreer op applicaties, zonder je druk te maken om prestatieafstemming, back-ups, noodherstel en beschikbaarheid, want dat is geautomatiseerd. Bereik je doelen met Azure SQL! Of je nu moderne cloudservices bouwt, bestaande applicaties moderniseert of een lift-and-shift migratie uitvoert. Wil je meer weten over Azure SQL Deployment? Volg dan de Training Administering Relational Databases on Microsoft Azure. Deze training geeft je de vaardigheden en kennis om een SQL Server-database-infrastructuur te beheren voor cloud, on-premises en hybride relationele databases. Ontwikkel jij applicaties die inhoud leveren van op SQL gebaseerde relationele databases? Neem dan zeker even een kijkje naar de DP-300 training!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen