Wat is CompTIA?

Sascha Scholte
·
14/01/2017

CompTIA staat voor Computing Technology Industry Association. Het is een certificeringsorganisatie, welke certificeringen uitreikt voor productonafhankelijke IT vaardigheden. Objectiviteit en onpartijdigheid staan hierbij hoog in het vaandel. De organisatie is een non-profit organisatie met als doel het verbeteren van de IT industrie. CompTIA reikt 14 verschillende certificaten uit aan professionals die het bijbehorende examen hebben gehaald. Zo een certificering kan handig van pas komen als je gaat solliciteren omdat bedrijven daardoor weten wat jij kan. CompTIA heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat gecertificeerde werknemers beter presenteren op de werkvloer en meer kennis van zaken hebben. Je kan ook lid worden van CompTIA als je affiniteit hebt met het groeien en onderwijzen van de IT sector.

Voorbeelden van certificeringen

Een van de certificeringen uitgereikt door CompTIA is CompTIA Network+. Dat is een certificering voor netwerkbeheerders die over de kennis en vaardigheden beschikken om een netwerk te beheren en configureren aanduidt. Een ander voorbeeld is CompTIA Server+, wat een certificering is voor een uitgebreide kennis over en hands-on ervaring met de meest gebruikte server systemen in de IT industrie.

Examen voorbereiding voor een CompTIA examen

Voor het behalen van een examen is een goede voorbereiding van groot belang. Bij Master it Training kan je een training volgen voor het door jou gewenste certificering. De trainingen bij Master it zijn volgens de Active Learning lesmethode. Dat betekent dat je kunt leren op je eigen tempo en dat de trainer jou coacht bij het definiëren van jouw leertraject. Tijdens deze trainingen draait het allemaal om het toepassen van de stof. Uiteindelijk onthoudt en begrijp je de nieuwe kennis dan beter dan met traditionele trainingen en heb je ook nog je analytisch en probleemoplossend vermogen vergroot! Master it biedt de training CompTIA A+ aan, dit is een entry-level ICT training waarna je een CompTIA examen 220-901 en 220-902 zou kunnen maken. Deze training is gefocust op aankomend junior beheerders en helpdesk medewerkers die verantwoordelijk zijn voor configureren van PC’s, randapparatuur en besturingssystemen. Ook is er de training CompTIA Network+. Deze training is toegespitst op -toekomstig- systeembeheerders en netwerkprofessionals. Aan het einde van deze training zou je het CompTIA Network+ N10-006 examen kunnen maken. De training CompTIA Security+ is bedoelt voor hen die het CompTIA Security+ SY0-401 examen willen gaan doen. Voor deze training is de voorkennis van de A+ en Network+ trainingen vereist. Er is geen specifieke voorkennis nodig voor deze training en hij is bedoelt voor iedereen die met beveiligen te maken krijgt. Voor de training CompTIA Server+ is het afronden van de A+ examens met daarna nog minimaal 6 maanden ervaring van belang als voorkennis. Na deze training kan je je kwalificeren voor CompTIA Server+ SK0-003. Deze training is dus speciaal voor server support ITers. Met enige voorkennis in het IT vakgebied kan je de training CompTIA Cloud Essentials volgen. Deze training is bedoeld voor onder andere IT- managers, analysten, security managers, developers en architecten, maar ook voor business process managers en risk managers. In de training worden onder andere het bedrijfsperspectief en het technisch perspectief van Cloud Computing besproken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw carrière? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je op om jou naar de volgende stap van je carrière te helpen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen