Wat is C?

Master it Training
·
09/11/2016

C# is een door Microsoft ontwikkelde objectgeoriënteerde taal die gebruikt wordt in grote enterprise -web-applicaties. C# combineert de kracht en flexibiliteit van C++ met de eenvoud van Visual Basic. In de praktijk zorgt dat voor een object georiënteerde en type-safe programmeertaal. Vanwege deze manier van programmeren, zorgt het ervoor dat je weinig fouten kunt maken. Dat is waarom C# ook zo is uitgegroeit tot een geliefte programmeertaal. C# is dan ook vrij gemakkelijk te leren. De volgende tips helpen je op weg om een echte C# expert te worden!

1. Eerst de basics

Zoals in elke programmeertaal geldt; leer eerst de basics. C# is een objectgeorienteerde taal, dus je wilt met concepten als encapsulatie, inhertance en polymorphisme bekend zijn. Leer wat variabelen, methoden, objecten, classes en interfaces zijn. Hierdoor leer je robuuste code te schrijven.

2. Leer te werken met je IDE

Programmeren in C# doe je Visual Studio. Dit is je ontwikkel omgeving, ook wel IDE -Integrated Development Environment- genoemd. Een succesvolle programmeur kent Visual Studio op zijn duimpje. Visual Studio biedt je namelijk handige tools om gestructureerd te werken, je code te testen en mooie websites en apps te bouwen. Visual Studio is ook nog eens gratis te downloaden en gemakkelijk te installeren.

3. Ken het .NET framework

Waarom alles zelf programmeren, als er al veel voor je klaar staat? Veel programmeertalen rusten op het werk van anderen, door zogenoemde libraries en frameworks. In C# heten deze ‘namespaces’. Het .NET framework is in feite een grote library die veel out-of-the-box functionaliteiten biedt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘systems.collections namespace’ voor de meeste bekende classes en interfaces. Met dit soort trucjes wordt het programmeren jou nog makkelijker gemaakt!

4. Oefenen, oefenen, oefenen

Cliche, maar waar. Programmeren leer je door te doen. Wanneer je Visual Studio hebt geïnstalleerd, ben je klaar voor je eerste Hello World applicatie. Importeer bijvoorbeeld een bekende namespace zoals Systems.io en leer om tekstbestanden maken, te vullen en te sluiten. Of oefen door een stopwatch te bouwen, met de System.Timers namespace. Allemaal geautomatiseerd. Hoe meer je hiermee oefent, al is het voor de lol, hoe beter je wordt! Ondanks dat C# een elegente en vrij gemakkelijke taal is, blijft het altijd spannend om een nieuwe programmeertaal te leren. Gelukkig wordt het je bij C# met het .NET framework makkelijk gemaakt.

Leer alles over C#

Is het voor jou belangrijk om snel op een hoger niveau in C# te programmeren? Dan raden wij aan om een C# training te volgen. Tijdens de 5 daagse training leer je de basisprincipes van C#, om vervolgens volledig in staat te zijn om Windows applicaties te maken. Ook zijn er verschillende Learning Tracks beschikbaar waar je door middel van online video’s, hands-on labs en kennistests de programmeer skills om Windows applicaties te maken met de taal C#. Heb je meer vragen over C#? Neem dan contact op met Master it en wij helpen je graag verder!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen