Wat is Angular?

Maxime Lambregts
·
16/04/2019

Angular is een van de meest gebruikte JavaScript frameworks en het wordt gebruikt om dynamische websites te maken. Er is tegenwoordig bijna geen website meer die het niet gebruikt. Het bouwt mooi voort op de HTML basis van je website en het geeft de website net dat kleine beetje extra waardoor hij eruit springt. Dit is dus essentieel voor jou als -aanstaande- Web Developer. Meer weten? Lees dan gerust verder!

Wat is een -Angular- framework?

Een javascript framework is een technologie die ervoor zorgt dat je gemakkelijk een website-web applicatie- kan bouwen voor alle browsers. Het framework bepaalt hoe je website eruit ziet en hoe de code gestructureerd moet zijn. Het framework bepaalt dus in grote mate hoe de website eruit komt te zien. Het neemt dus voor veel werk uit handen van jou als ontwikkelaar omdat het framework al een hoop voor je bepaald heeft. Een framework van JavaScript is zo gebouwd dat de website die je ermee wil bouwen werken in meerdere browsers. De DOM, de manier waarop de code van een website gestructureerd moet zijn om te werken in een browser, verschilt per browser. Het is natuurlijk heel onhandig om voor ieder browser opnieuw je code te moeten schrijven. Daarom haalt het framework dit lekker voor je weg. Het zorgt ervoor dat je geen rekening hoeft te houden met de verschillende platformen. Dit scheelt je natuurlijk heel veel werk en het wordt daarom ook heel veel gebruikt.

Wat is Angular JS?

Angular JS is een JavaScript framework dat is gebouwd naar het Model-View-Controller concept. Dit betekent dat wanneer een gebruiker de website gebruikt en bijvoorbeeld iets aanklikt, dat dan het beeld mee verandert. Het werkt zo: ga naar onze Master it Training blogpagina en ga dan met je cursor over de verschillende teksten van de blog heen. Je ziet dan dat de teksten dikgedrukt worden. Dit is een voorbeeld van het Model-View-Concept. Angular JS was bedoeld om de code voor de website los te koppelen van de DOM, de manier waarop de code van een website gestructureerd moet zijn om te werken in een browser, en het was vooral bedoeld om dynamische websites te kunnen maken. Om deze Model-View-Concept mogelijk te maken moet de interface, frontend, tegelijk geüpdatet worden met de database, de backend. Dit werd dan ook voor het eerst geïntroduceerd in Angular JS.

Wat is Angular 6?

Angular werd zo populair dat er snel nieuwe versies kwamen. Tegenwoordig is er zelfs al een Angular 6. De nieuwere Angulars zijn de snellere en betere versies van Angular JS. Angular 6 is qua doel hetzelfde als Angular JS, namelijk dynamische interfaces maken voor websites. Wat Angular 6 is kan daarom het best beschreven worden aan de hand van de verschillen met Angular JS.

Verschil tussen Angular JS en 6

Een van de grote verschillen tussen Angular JS en 6 is dat de JS versie JavaScript als programmeertaal gebruikt en versie 6 gebuikt Microsofts TypeScript als taal. TypeScript is als het ware een laag bovenop de JavaScript taal. Net zoals straattaal en dialect een soort extra dimensie is op de gewone taal. Zo is TypeScript ook een extra dimensie bovenop JavaScript. Daarnaast is Angular 6 in staat om een interactieve website ook te laten werken op je mobiele apparaat!

Voordelen van Angular

Naast het feit dat Angular ondersteund wordt door verschillende platformen -web, mobiel, en desktop- is het heel krachtig en modern. Nog steeds niet overtuigd je dit moet leren? Hier komen nog meer voordelen:

  • Angular zorgt ervoor dat je code lekker gestructureerd is en je dus niet hele dagen bezig bent om de code te begrijpen
  • Het is nóg beter dan JavaScript. Aangezien Angular gebouwd is met TypeScript, wat weer een extensie is van JavaScript, krijg je alles van JavaScript plus een bonus!
  • Het werkt super makkelijk in combinatie met HTML, heeft veel tools die ervoor zorgen dat je gelijk aan de slag kan met het vormgeven van je applicatie en je hoeft niet je niet bezig te houden met compatibiliteit.
  • Het testen van de applicatie gebeurd voor jou, je hoeft daar dus niets aan te doen
  • Angular is mobile en desktop-klaar en wordt regelmatig geüpdatet door een actieve community dus het werkt altijd optimaal!

Zo word je een expert in Angular

Voor de mensen die aan het front van de technische ontwikkelingen willen staan hebben we de training voor Angular 8: Training Angular 8 . Deze training geeft een overzicht van de technische architectuur van Single Page Webapplicaties en een introductie in Angular. Als je met andere versies van Angular werkt is dit geen probleem, hier passen we de training gewoon op aan! Na deze training kan je zelfstandig met behulp van Angular een HTML applicatie bouwen. Hiervoor heb je echter wel goede kennis van HTML, CSS en JavaScript nodig. Wij kunnen ons natuurlijk goed voorstellen dat je bedrijf niet met de allernieuwste versie van Angular werkt. Simpelweg omdat je bent ingehaakt bij Angular 4. Natuurlijk hebben we daar voor gezorgd, als je Angular 4 wil leren hebben we ook een mooie training voor je klaarstaan bij Master it Training: Introductie tot Angular 4. Al deze trainingen zijn natuurlijk met onze unieke trainingsmethode: de Active Learning methode, Bekijk onze pagina over Active Learning. Je bepaalt zelf je tempo en kan flexibel jouw dagen inplannen. In plaats van passief luisteren in een volle klas ga je met een groepje van maximaal 8 cursisten zelf actief aan de slag. De nadruk ligt op waar het echt om draait: de toepassing in de praktijk. Hierbij fungeert de ervaren en enthousiaste trainer als jouw persoonlijke coach. Het is bewezen dat je hiermee veel beter en sneller leert. Als je meer wil weten over onze lesmethode of over deze trainingen klik dan rechtsonder in het scherm op de chat. Dan wordt je gelijk geholpen door een van onze opleidingsadviseurs op de afbeeldingen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen