Verschillen tussen Windows Server 2016 en Windows Server 2019

Maxime Lambregts
·
22/05/2019

Microsoft heeft recent een nieuwe versie uitgebracht van de Windows Server, de Windows Server 2019. De Windows Server is bijna niet meer weg te denken uit bedrijven en daarom kan het dus voor jou handig zijn om over te schakelen van de 2016 versie naar de nieuwe Windows Server 2019. Tussen deze twee zitten natuurlijk wel een aantal verschillen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje. Lees hier ook hoe het zit met ontwikkelingen rondom de MSCA Windows Server 2019 en Windows Server 2019 training.

Microsoft Windows Server 2016 vs Windows Server 2019

De 2019 versie bouwt voort op de beginselen die Windows Server 2016 heeft gelegd. De grootste gebieden voor verandering zijn de Hybrid Cloud, Security, Application Platform en Hyper-converged infrastructure:

Hybrid Cloud

De Windows Server 2019 maakt gebruik van een hybride benadering voor de beweging naar de Cloud. Aangezien er steeds meer in de Cloud gebeurt, biedt Windows Server 2019 de mogelijkheid om hier gedeeltelijk, of helemaal, naar over te stappen. Hiervoor is het Hybrid Cloud Scenario. Zowel op voorhand ingestelde en offline -on-premise-, als Cloud solutions werken goed samen, daarmee wordt het overstappen dus een eitje. Je kunt er echter met dit systeem ook eenvoudig voor kiezen om een combinatie van Cloud en on-premise te doen, een hybride variant dus. Server 2016 maakt gebruik van Active Directory, file server synchronization en back-ups van data in de Cloud. Echter laat Server 2019 de on-premises, het offline gedeelte van het hybride systeem, gebruik maken van the Internet of Things en Artificial Intelligence. Dit geeft als voordeel dat beide opties geschikt zijn voor de lange termijn. En je ze dus kunt combineren.

Microsoft Windows Server 2019 biedt nieuwe security services

Server 2016 had al een feature voor shielded VMs, wat je systeem beschermt tegen gevaarlijke hosts op het internet en op andere netwerken. Gelukkig wordt dit in de Windows Server 2019 ook ondersteund voor Linux. Daarnaast heeft Microsoft in de 2019 versie een feature geïnstalleerd met de nadruk op drie gebieden van bescherming tegen aanvallen: protect, detect, respond. Hiervoor is vooral de aandacht gevestigd op het voorkomen van aanvallen met de Windows Defender Advanced Threat Protection. De Windows Server 2019 heeft een nieuwe functionaliteit voor uitgebreidere ondersteuning van VMConnect, wat verschillende virtuele machines kan verbinden, en een verbeterde versie van troubleshooting voor de shielded VMs. Met de nieuwste versie uit 2019 ben je straks beter in staat om je gecodeerde netwerk te beschermen, met de update is niet alleen je netwerk beter beschermd maar ook de verbinding tussen verschillende servers is voorzien van betere beveiliging.

Application platform Windows Server 2019

Windows Server 2019 is goed nieuws voor de developer onder ons. Hierin zitten namelijk nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Windows Server Containers -waarin je applicaties kan stoppen en verplaatsen- en Windows Subsystem voor het hosten van Linux. Het formaat van de server base core van de container image is namelijk aanzienlijk verkleind. Hierdoor gaan de ontwikkelingen en prestaties aanzienlijk omhoog.

Hyper-converged Infrastructure

Hyper-converged Infrastructure -HCI- integreert de hardware componenten van een computer in de Cloud, wat als voordeel heeft dat het veel makkelijker en vele malen groter is. In Windows Server 2019 bouwt hier voort op de basis die Server 2016 al heeft gelegd. De 2019 versie is groter, sneller, betrouwbaarder en een betere ondersteuning voor HCI.

Training of MSCA Windows Server 2019?

Microsoft is momenteel bezig met de ontwikkeling van de Windows Server 2019 MSCA en training. Op kort termijn komt er geen nieuwe Windows Server 2019 training uit. De MSCA Windows Server 2016 certificering is nog steeds de meest recente certificering van Microsoft om hoogwaardige kennis op te doen over de Windows Server. Ben je nieuw met Windows Server of wil je graag gecertificeerd raken? Haal dan de MSCA Windows Server 2016 certificering. Daarnaast kun je ook de losse training Training Securing Windows Server 2016 of Training Troubleshooting Windows Server 2016 Core Technologies komen volgen als je meer wil weten over specifieke onderdelen in de Windows Server. Onze trainers zijn helemaal up-to-date met alle technieken en kunnen jou alles haarfijn uitleggen. Dit is ook het voordeel van onze flexibele lesmethode Active Learning, waar je op je eigen tempo precies leert wat je nodig hebt. We bieden bedrijven de mogelijkheid om een incompany training te doen, waarin de ins en outs van Windows Server 2019 aan bod komen. Ook bieden we incompany trainingen aan waarbij de verschillen tussen de Windows Server 2016 en Windows Server 2019 worden uitgelegd. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden rondom Windows Server 2019 Incompany trainingen? Neem dan nu contact op met info@master-it.nl voor vrijblijvend advies, bel 040 23 23 390 of vul het onderstaande formulier in! Ik wil meer informatie ontvangen over de MSCA Windows Server 2019 of training

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen