Vergroot de productiviteit van je medewerkers met Workplace Analytics

Veel mensen gebruiken Microsoft 365. Presentaties, worksheets en documenten genereren aanzienlijk veel nuttige informatie over de workflow van een bedrijf. Werkt jouw organisatie met Microsoft 365? Met Microsoft Workplace Analytics krijg je inzicht in je productiviteit, samenwerking, gedrag en werk/privébalans.

Workplace Analytics

Wat is Workplace Analytics? Het is een online tool in Office 365 die gegevens gebruikt uit je dagelijkse werk in Office 365 om samenwerkingspatronen te identificeren die invloed hebben op de betrokkenheid, effectiviteit en productiviteit van medewerkers. Het helpt je beter te begrijpen hoe de organisatie tijd investeert door je inzicht te geven hoe groepen in de organisatie samenwerken. Voor zakelijke besluitvormers is het een enorm krachtig hulpmiddel. Middels dashboards krijg je inzicht in potentiele probleemgebieden. Aangepaste query’s bieden flexibele gegevenstoegang zodat je een waardevolle analyse kunt creëren. De gegevens uit je dagelijkse werk worden aangevuld met bedrijfsresultaten, waardoor je in de praktijk benchmarks voor de organisatie vaststelt, voorspellende modellen ontwikkelt en best practices identificeert. Heb je hulp nodig? Experts in Workplace Analytics oplossingen voorzien je van add-on consulting services. Zij bieden oplossingen om gegevens te gebruiken die je in kunt zetten om zakelijke kansen te identificeren, veranderingen door te voeren en succes te meten. Raadzaam is om je human resources team te raadplegen voordat je Workplace Analytics inschakelt in verband met het gebruik van gegevens. De beheerder heeft toegang tot de gegevens en bepaalt wie welke gegevens te zien krijgt. Voor primaire gebruikers is het van belang dat ze een passende training krijgen in het beleid én de privacy van het bedrijf

Gegevensanalyse in Workplace Analytics

Microsoft Workplace Analytics geeft je bruikbare inzichten in samenwerkings- en communicatietrends en is een cloud gebaseerde service. Neem effectievere zakelijke beslissingen door organisatiegegevens te combineren met agenda en e-mail van Office. Analisten kunnen hierdoor een duidelijk inzicht creëren hoe mensen hun tijd doorbrengen en met wie. Hierdoor kun je strategieën ontwikkelen voor productiviteitsinitiatieven, werknemersbetrokkenheid en verkoop. Maar hoe doe je dat dan? Met de hierboven besproken Workplace Analytics dashboards, de aangepaste query’s en querysjablonen.Wil jij de gegevens analyseren en verkennen? Dat kan met: – Home – Analyze – Plans – Settings Home Home biedt op onderzoek gebaseerde gedragsinzichten en analyses hoe je bedrijf het werk gedaan krijgt inclusief klantgerichte inzichten, organisatorische flexibiliteit en werknemerservaring. Analyze Voor gegevensanalyse heb je de volgende tools: 1.Dashboards 2.Query’s 1.Dashboards Dashboards verkennen helpt je bij het analyseren van datatrends die per week, netwerkverbinding en bijeenkomst voor externe samenwerking, coaching en beheer worden samengevat. 2.Query’s Met query’s krijg je hulp bij het onderzoeken van organisatiegegevens om specifieke vragen te beantwoorden. Query’s hebben verschillende typen: persoon, groep-tot-groep, vergadering en persoon-tot-groep. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je gegevens vanuit meerdere perspectieven krijgt en daarmee kun je krachtige inzichten genereren. Plans Wil je met je team betere samenwerkingsgewoonten opbouwen? Plannen bieden een verbeterplan voor teamwerk waarmee je dat kunt waarmaken. Daarnaast kun je de tijd van de teams beheersen door gebruik te maken van de gecombineerde kracht van Workplace Analytics en MyAnalytics. Met welke uitdagingen worstel je als team? Dan kun je MyAnalytics gebruiken om deze uitdagingen aan te pakken door middel van actieplannen. Settings Wil je Workplace Analytics aanpassen? Dat kan via instellingen: – Bronnen: gebruik dashboards om te checken of organisatiegegevens en Office 365 zijn geladen. – Uploaden: upload en bereid klant- en organisatiegegevens voor. – Analyse instellingen: om de nauwkeurigheid van gegevens te waarborgen is het van belang om de uitsluitingsregels voor vergaderingen aan te passen. – Beheerdersinstellingen: configureer privacy- en systeeminstellingen. Met Workplace Analytics krijg je intelligente- en bruikbare werkplekinzichten. Inzichten worden omgezet in acties door aangepaste rapporten te maken om de besluitvorming te stimuleren. Microsoft geeft je de controle over welke gegevens verborgen moeten blijven.

Kom uit de digitale bubbel

De Office 365 beheerder kent rollen en licenties toe. Op deze manier hebben mensen in de organisatie verschillende rollen en licenties en dat geeft toegang tot gegevens die je kunt gebruiken om je werkgewoonte te analyseren en veranderen. De uitdaging ligt bij jezelf. Je kunt Workplace Analytics gebruiken om afleiding te vermijden. Zit je diep in het Microsoft systeem? Dan is het veelbelovend om uit een digitale bubbel te komen, vooral omdat de dagelijkse workflow veel digitale services en platforms omvat. Werk jij met Microsoft 365, maar wil je nog meer weten over samenwerken in 365? Dan is de MS-300 training Deploying Microsoft 365 Teamwork een goede optie. Onze opleidingsadviseurs helpen je graag bij vragen over het werken met Microsoft 365.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen