Upgraden naar SharePoint 2013; wat zijn de voordelen?

Master it Training
·
14/01/2013

Sinds kort kun je upgraden naar SharePoint 2013, maar waarom zou je dit doen. Om je een duidelijk beeld te geven en je keuze overwogen te kunnen laten maken geven wij jou een aantal redenen waarom wij denken dat het zinvol is om te upgraden naar SharePoint 2013. Niemand gaat upgraden naar SharePoint 2013 voor het nieuwe GEO-Locatie veld of een andere kleine nieuwe feature. Maar er zijn een aantal veranderingen die het zakelijk gezien interessant maken om zo snel mogelijk te upgraden. De vijf meest belangrijke redenen hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Sinds kort kun je upgraden naar SharePoint 2013 maar waarom zou je dit doen. Om je een duidelijk beeld te geven en je keuze overwogen te kunnen laten maken, geven wij jou een aantal redenen waarom wij denken dat het zinvol is om te upgraden naar SharePoint 2013.Niemand gaat upgraden naar SharePoint 2013 voor het nieuwe GEO-Locatie veld of een andere kleine nieuwe feature. Maar er zijn een aantal veranderingen die het zakelijk gezien interessant maken om zo snel mogelijk te upgraden. De vijf meest belangrijke reden hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

1. Verbeteringen voor de Eindgebruikers wat de productiviteit en acceptatie ten goede komt.

Voor de meeste opvallende verbeteringen in SharePoint 2013 hoef je geen uitgebreide technische kennis te hebben. Het zijn de kleine dingen die het doen, zo wordt het werken voor de meeste gebruikers makkelijker gemaakt door kleine aanpassingen. Zo is het voortaan mogelijk om d.m.v. drag and drop -slepen en verplaatsen- bestanden te delen. SharePoint 2013 Drag and Drop bestanden delen Delen van content is eenvoudiger gemaakt. Ook valt meteen op dat de gehele “look & feel” verbeterd is. Wanneer je deze verbeteringen voor de eindgebruiker bij elkaar optelt zien we een reeks redenen om te upgraden:

 • Gemakkelijker delen van content en het toegangsbeheer voor site -dit heeft een zeer groot potentieel is iets waar je zeker naar zou moeten kijken-.
 • Geïntegreerde social media mogelijkheden om te delen of voor persoonlijke bookmarks.
 • Verbeterd taakbeheer en automatische -configureerbaar- taak opvolging en integratie met o.a. Exchange, Project Server en andere SharePoint omgevingen.
 • Thema’s en een meer toegankelijke ontwerp ervaring voor veel ontwikkelaars of eindgebruikers. -Voorbeeld: HTML versus XSL based-.
 • Office Web Applicatie-integratie / verbeteringen zoals hover acties boven previews -niet echt SharePoint meer – want het is een apart product, maar opmerkelijk-
 • De content van meerdere sites wordt getoond in een overzicht de grenzen vervagen tussen afzonderlijke sites en site collecties. Voor sommige organisaties die gebruik maken van Office 365, kan dit een enorme zegen zijn!
 • Video-en iframe inbedding / support verbeteringen. -Er zijn een overvloed aan interessante veranderingen die de redactie en content management ondersteunen. De sociale mogelijkheid om media-inhoud te taggen kan ook hier worden overwogen als media een belangrijk deel vormt van jou organisatie.-
 • Betere ondersteuning voor mobiel browsers en bredere browser ondersteuning.

2. Sociale verbeteringen kunnen een belangrijke factor vormen

SharePoint 2013 heeft een aantal Social mogelijkheden gekregen. Hierdoor wordt het mogelijk om binnen de organisatie meer social actief te zijn. In vergelijking met andere zakelijke social media tools heeft het minder mogelijkheden maar het is het volgens ons zeker een reden om te upgraden. Herman Berghem heeft in deze post 72 sociale mogelijkheden beschreven die beschikbaar zijn in SharePoint 2013, van likes tot tagging, points, badges en communities. Sommige zijn wat ver gezocht, andere duiden wel het potentieel. De praktijk zal uitwijzen welke de meeste kracht aan het platform geven. Het biedt nog niet volledig de functionaliteit en flexibiliteit van bijvoorbeeld de Newsgator features en modules echter het Sharepoint 2013 Cloud App Model geeft veel ruimte aan externe partijen om SharePoint 2013 te verrijken.

3. Het beeld van je organisatie wat betreft zoeken kan veranderen door de nieuwe zoek ervaring en search engine.

Persoonlijk ben ik enorm enthousiast over al het werk dat Microsoft heeft gedaan om FAST en BING-mogelijkheden zinvol in te zetten in SharePoint 2013. Het nieuwe zoeken maakt het veel makkelijker voor een eindgebruiker en tevens kan de zoek technologie op veel meer vlakken aangepast worden aan specifieke behoeftes van een organisatie. Hieronder geven we een aantal voorbeelden om aan te duiden waarom het nieuwe zoeken zo veel beter is.

 • Terwijl je je zoekterm intypt krijg je suggesties te zien op basis van je zoekgeschiedenis of relevantie. Zo wordt het zoeken niet alleen versneld maar ook makkelijker door dat je niet altijd precies weet wat je zoekt. SharePoint 2013 Zoeken aanvulling en suggestiesSharePoint 2013 Zoek resultaten
 • Door de continue crawl en algemene prestatieverbeteringen wordt er voor gezorgd dat een nieuwe crawl van nieuwe / gewijzigde inhoud veel sneller gaat. Hierdoor zijn de resultaten altijd up-to-date en relevant.
 • De resultaten van een zoek query kunnen in de Query Processing component gesorteerd of gefilterd worden gebaseerd op Query Rules, Query Condities, relevantie en spelling. Deze regels kunnen we voor verschillende doelgroepen -audiences- verschillend invullen.` SharePoint 2013 Search Data Design
 • Een aantal kleine verbeteringen aan de ervaring, zoals Bestandstype indicatoren aan de linkerkant van de zoekresultaten -voor snelle herkenning-, PDF-ondersteuning op indexering, en een nog veel meer ontwikkelaar toegankelijke HTML / JavaScript-model van het veranderen van hoe zoekresultaten worden weergegeven.

4. technische voordelen

Op SPC 2009 waar een aantal aanwezigen enthousiast bespraken hoe SharePoint 2010 hun werk in de IT zo veel gemakkelijker ging maken. Virgil Carroll antwoordde: “Wanneer was de laatste keer dat jou bedrijf een investering heeft gedaan -zoals een upgrade- om uw werk gemakkelijker te maken?”. Dus is het belangrijk om op te merken dat de technische voordelen -die normaliter upgrades te motiveren- alleen doorslaggevend zijn als er een duidelijk kostenvoordeel aan kleeft. Voor SharePoint geldt dat er meestal bijkomende kosten zijn, dit is in de vorm van hardware waarop de nieuwe omgeving moet draaien. Als voorbeeld is een organisatie in staat om aanzienlijke opslag-besparingen en prestatieverbeteringen te voorspellen op basis van verspreide opslag, verbeterde caching, en een betere controle/flexibiliteit met de siteverzameling -voor organisaties die een distributiemodel hebben op basis van siteverzamelingen, toegangsrechten en controles-. Op basis van deze technische veranderingen zijn organisaties in staat om een afweging te maken met betrekking tot de upgrade zoals het verminderen van technische beperkingen, of IT-kosten te bedrukken.

5. Voordelen van de oplossing

Afhankelijk van de oplossingen die u heeft ontwikkeld en biedt in uw SharePoint implementatie kunnen bepaalde eigenschappen uiterst belangrijk voor je zijn. Hier zijn een paar kleine voorbeelden die belangrijk voor je kunnen zijn voor jou gebruik van SharePoint.

 • New Document Set functies kunnen belang zijn als u zwaar gebruik maakt van deze functie.
 • Als uw organisatie gelooft dat de eDiscovery behoeften kunnen worden voldaan door uitwisseling, het delen van bestanden en SharePoint en alternatieven overweegt kan dit een sterke motivatie zijn voor de beoordeling van een upgrade.
 • Organisaties die meerdere talen ondersteunen kunnen de verbeteringen aan variaties en automatische vertaling zien als een doorslaggevende factor voor het upgraden.
 • Meta data navigatie, afbeelding uitleveringen, schone URL’s en andere Web Content Management -WCM- verbeteringen kunnen van groot belang zijn voor uw publiek toegankelijke website of uw intranet.

Hou deze blog in de gaten voor updates.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen