Update Azure en Data & AI-certificeringen

Het definiëren van de taakanalyse, oftewel JTA, is de basis van de role-based certificeringen van Microsoft. De JTA -Job Task Analysis- is belangrijk om een functie te definiëren die aansluit bij de certificering vanuit Microsoft. Om ervoor te zorgen dat elke certificering relevant blijft, zorgt Microsoft ervoor dat ze tweemaandelijkse beoordelingen inzetten waarbij ze de items en domeinen van de exameninhoud beoordelen. Microsoft bevindt zich in een proces waarbij certificeringen continue opnieuw beoordeeld worden. Dit doen ze om er zeker van te zijn dat er tijdens jouw examen een beoordeling plaatsvindt op basis van de juiste vaardigheden voor een bepaalde functie.

Dataprofessionals zijn de sleutel tot digitale transformatie

Tegenwoordig begint alles met data. Gegevens van mensen, machine en IoT worden gegenereerd. Al deze informatie moet ergens opgeslagen worden. Dat wordt vaak gedaan in een operationele database en deze sturen weer andere applicaties, datawarehouses en dashboards aan. Hieruit verkrijgen bedrijven onder andere rapportages die ze kunnen analyseren. Dataprofessionals zijn hierin de sleutel tot digitale transformatie! Door de groeiende behoefte aan dataprofessionals heeft Microsoft het Data & AI certificeringsprogramma uitgebreid met twee nieuwe role-based certificeringen: 1. Microsoft Certified Azure Database Administrator Associate 2. Microsoft Certified Data Analyst Associate

Microsoft Certified Azure Database Administrator Associate

Dit is een nieuwe certificering en geschikt voor gegevensbeheerspecialisten en databasebeheerders. Zij beheren cloud-relationele en lokale databases, gebouwd bovenop Azure Data Services en SQL Server.

Microsoft Certified Data Analyst Associate

Gebruik je Power BI om jouw organisatie in staat te stellen de waarde van data te maximaliseren? Dan sluit deze certificering aan bij jouw werkzaamheden. Heb jij, of ben je bezig met de MCSA SQL Server 2012/2014, 2016 Database Dev, 2016 Database Admin, 2016 BI Development of BI Reporting certificeringen? Deze certificeringen komen 30 juni te vervallen. Deze twee certificeringen zijn een goede vervanger:

Waarom worden certificeringen continu opnieuw beoordeeld?

Microsoft kiest hiervoor zodat de certificeringservaring, maar ook de algehele beoordeling, verbeterd wordt. Zo was het voorheen zo dat er vaak drie examens nodig waren om een bepaalde certificering te behalen. Om het behalen van certificeringen laagdrempeliger te maken, heeft Microsoft een weg ingeslagen waar je slechts één of twee examens hoeft te behalen om gecertificeerd te raken. Dit komt doordat Job Talk Analysis -JTA- ervoor zorgt dat de trainingen zijn toegespitst op de onderwerpen die relevant zijn voor jouw functie en minder relevante gedeeltes van de technologie worden weggelaten. Omdat er de afgelopen periode best wel wat veranderingen zijn geweest, heeft Microsoft wat aanpassingen aangebracht in de examennummers. Je krijgt de keuze om door te gaan met de voorbereiding van je huidige examen of jezelf voor te bereiden op het nieuwe examen -wat past bij de functie zoals Microsoft dat nu ziet-. Soms is het oude examen niet meer beschikbaar, want 90 dagen na de lancering van het nieuwe examen, verdwijnt het oude examen. Die 90 dagen geeft Microsoft jou, zodat je over kunt stappen naar het nieuwe examen. Waar je voor kiest is aan jou, maar met het nieuwe examen kun jij je bekwaamheid aantonen op het gebied van de bijgewerkte vaardigheden. Hierboven gaven we al aan dat codes veranderen, deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet: AZ-103 wordt AZ-104 AZ-203 wordt AZ-204 AZ-300 wordt AZ-303 AZ-301 wordt AZ-304

Wil jij weten of jouw huidige certificering nog helemaal up-to-date is?

Vul hieronder het formulier in! Dit kan overigens voor alle certificeringen, niet enkel Azure en Data & AI. Als je vragen of hulp nodig hebt dan kun je ons bereiken via info@master-it.nl, 0402323390 of open de chat rechtsonder in beeld.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen