Trends IT-trainingen 2018

Melanie Tinus
·
11/09/2018

Continue ontwikkeling is inherent aan de IT-branche. Bij Master it Training houden we de IT-trends en ontwikkelingen nauw in de gaten, om onze klanten te kunnen voorzien van relevant advies en de beste IT-trainingen voor elke organisatie. In 2018 zien we een aantal duidelijke trends rondom data; databeveiliging, data-analyse en dataopslag in de Cloud. Daarnaast zien wij een grote toename in de vraag naar development trainingen en trainingen rondom het faciliteren van Operational Excellence.

-Big- Data analytics

Trainingen rondom het beheren van data laat al een aantal jaar gestage groei zien. In 2018 zien we daarnaast een exponentiele toename in trainingen gericht op het analyseren en visualiseren van data. De enorme hoeveelheid data die via de Internet of Things verzameld wordt kan via Analytics geanalyseerd worden om zo enorme winst in efficiëntie te behalen. Dit kan belangrijk zijn voor bedrijven die opereren binnen elke sector. Concreet zien we een sterke stijging in het aantal Power BI trainingen, gericht op het visualiseren van data zonder diepgaande programmeerkennis. Ook heeft Microsoft het productaanbod uitgebreid op het gebied van data-analyse met Microsoft R en Azure Machine Learning.

Security

Datalekken en privacy schandalen van de afgelopen jaren, maakt het onderwerp security belangrijker dan ooit. Zowel het beschermen van data als privacy zijn essentieel geworden binnen alle vlakken van IT. Het in werking treden van de nieuwe General Data Protection Regulation -GDPR- wetgeving op 25 mei 2018 is onder andere terug te zien in de sterk gegroeide vraag naar trainingen die medewerkers opleiden tot Data Protection Officer. Discussies rondom transparantie van gegevens, alsmede de groei in de technische mogelijkheden zorgen ervoor dat Blockchain een hot item is dit jaar. Naast specifieke security trainingen, worden er ook in toenemende mate beveiligingsonderwerpen toegevoegd aan reeds bestaande trainingen op het gebied van bijvoorbeeld Windows Server, Office 365 en Oracle.

Cloud

De vraag naar cloudoplossingen komt in 2018 volledig op stoom. Het aantal organisaties die gebruik maken van Azure en/of de diensten die het Cloudplatform biedt neemt enorm toe. Dit is ook terug te zien aan het aantal geboekte Azure trainingen en de hoeveelheid nieuw uitgebrachte trainingen op het gebied van Azure. Ook heeft Microsoft de trajecten uitgebreid voor het behalen van de Cloud Platform MCSA en MCSE certificeringstrajecten. Oracle heeft met haar nieuwste versie 12c, een grote stap gezet naar Cloud-based databases. In 2018 stappen steeds meer organisaties over naar deze versie, wat de trainingen op het gebied van Oracle 12c interessant maakt.

Development

Door het groeiende tekort aan IT’ers op de arbeidsmarkt, zien we de algemene trend dat organisaties medewerkers omscholen of opleiden tot IT’er. Hierdoor zijn gehele trajecten inclusief introductietrainingen op het gebied van development en vendor-onafhankelijke trainingen zoals CompTIA steeds populairder. Ook de gevorderde development trainingen maken dit jaar een significante stijging door, waarbij de meest gevraagde programmeertalen C#, Python, SQL en Java zijn.

Operational Excellence

Ontwikkelingen op het gebied van Office 365 en Sharepoint faciliteren stappen richting Operational Excellence en op elk moment toegang te krijgen tot gewenste gegevens. Organisaties zijn in 2018 volop bezig met de overstap naar Office 365, waarbij zowel verdiepende trainingen als certificeringen op dit vlak belangrijk zijn. Ook trainingen op alle niveaus van Sharepoint worden in toenemende mate essentieel geacht om de moderne werkplek te optimaliseren.

Breng je IT-kennis op pijl

Op zoek naar een training die je zorgt dat je de juiste kennis en vaardigheden op doet om met alle nieuwe ontwikkelingen mee te gaan? Wij helpen je graag vrijblijvend bij het vinden naar de beste training of het beste traject voor jouw leerdoel. Ook in de manier waarop er getraind worden zijn er ontwikkelingen, dit wil zeggen dat de traditionele manier van klassikaal trainen waarbij je dagenlang achter elkaar alleen maar zit -hangt- te luisteren inmiddels achterhaalt is. Onze wetenschappelijk bewezen lesmethode Active Learning kenmerkt zich door kleine klassen en de mogelijkheid om flexibel jouw dagen in te plannen. Hierbij ligt de focus op de toepassing in de praktijk bij het behalen van jouw individuele leerdoel. Op die manier zorgen wij ervoor dat onze trainingen je écht verder helpen. Meer weten over trends en ontwikkelingen of onze unieke lesmethode? We komen graag met je in gesprek via 040-2323390 of gebruik de chatknop rechtsonder.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen