Top 10 certificeringen om te halen in 2018

Sascha Scholte
·
05/03/2018

Inmiddels is 2018 al enige tijd van start en zijn de eerste goede voornemens alweer geslaagd -of mislukt-. Was het jouw goede voornemen om jezelf in 2018 verder te ontwikkelen of om een nieuwe stap te maken in jouw carrière? Dan kan dit ambitieuze voornemen nog worden verwezenlijkt. Je wil je dan natuurlijk focussen op ontwikkelingen die in de toekomst meerwaarde geven aan jou als IT professional. Het volgen van een training zorgt ervoor dat jij meer kennis hebt over een onderwerp en deze handig kunt gebruiken in jouw werk. Het behalen van een certificering zorgt daarbij dat het voor iedereen duidelijk is dat jij over deze kennis en vaardigheden beschikt. De volgende certificeringen gaan allemaal over onderwerpen die steeds belangrijker worden, waardoor de certificeringen in waarde zullen stijgen. De certificeringen staan niet op een specifieke volgorde, er is immers voor iedere carrière een andere certificering van belang. Voor het aankomende jaar raden wij het behalen van een van de onderstaande certificeringen aan!

MCSE Cloud Platform and Infrastructure

Een MCSE certificering is een bestempeling van gevorderde kennis over specifieke producten afgegeven door Microsoft. MCSE staat dan ook voor Microsoft Certified Solutions Expert. Deze certificering is het vervolg op een MCSA -Microsoft Certified Solutions Associate- en kan in verschillende disciplines behaald worden. De discipline Cloud Platform and Infrastructure gaat onder andere over Azure, maar natuurlijk ook over andere zaken als Private Cloud. Deze functionaliteiten worden door een groeiend aantal bedrijven gebruikt en daardoor is er een groeiende vraag naar specialisten op dit gebied. De MCSE Cloud Platform and Infrastructure omvat het behalen van een van de MCSE examens naar keuze, bovenop de MCSA examens. Op onze MCSA Cloud Platform and Infrastructure pagina geven wij een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden.

MCSA BI Reporting

MCSA BI Reporting is wederom een Microsoft certificering, ditmaal op Associate level. Deze certificering gaat voornamelijk over het verwerken van data en het gebruik van power BI en Excel. Voor het behalen van deze certificering kan het beste eerst de training Analyzing Data with Excel en daarna de training Analyzing Data with Power BI. Daarna kan het bijbehorende examen behaald worden om de certificering te bemachtigen.

PRINCE2

PRINCE2 is een bekende projectmanagement methodiek waarin je op twee verschillende niveaus gecertificeerd kan zijn. De eerste certificering die behaalt kan worden is PRINCE2 Foundation. Na het behalen van een PRINCE2 Foundation certificering kan er ook een PRINC2 Practitioner certificering gehaald. Deze certificeringen worden steeds vaker gevraagd voor functies die te maken hebben met projectmanagement, omdat het gebruik van PRINCE2 steeds grootschaliger wordt. Het gebruik er van binnen een bedrijf stroomlijnt namelijk communicatielijnen en de planning binnen projecten.

Certified Ethical Hacker

Het beveiligen van systemen wordt steeds geavanceerder en toch blijft het gevaar van hackers altijd op de loer liggen. Om ervoor te zorgen dat jij jouw systemen nog beter kunt beveiligen moet je kunnen denken als een hacker. Een Certified Ethical Hacker denkt als een hacker en kan op die manier zijn eigen systemen beter beveiligen tegen non-ethical hackers. Alles over hoe je in de schoenen van een echte hacker kunt kruipen vind je op onze Certified Ethical Hacker pagina. Na het behalen van deze certificering kan je nog verder leren. Onze training Computer Hacking Forensic Investigator is een mooi vervolg op deze certificering.

DPO Foundation and Practitioner

In mei 2018 gaat de nieuwe Europese privacy wetgeving in. Deze wetgeving gaat veel veranderingen te weeg brengen in de manier waarop er met data omgegaan kan worden. Om te zorgen dat deze veranderingen goed worden toegepast binnen jouw bedrijf en om hoge boetes te voorkomen is het volgen van goede trainingen op dit gebied cruciaal. Het instap niveau van deze certificering is de “gewone” training, in deze training leer je de rechten en plichten van jouw organisatie zodat je goed op de hoogte bent hoe je met persoonsgegevens om dient te gaan. De training Certified Information Privacy Professional Europe -CIPP/E- + Examen biedt hiervoor een goede basis. Na het behalen van deze training is het mogelijk om ook een CIPM-certificering te behalen, hiermee kan je aan de slag als Data Protection Officer. Het behalen van deze certificering gaat gemakkelijk na het volgen van onze Training Certified Information Privacy Professional and Manager prep course + Examen.

Certified Information Systems Security Professional -CISSP-

Een CISSP certificering staat voor hoogwaardige kennis van en kunde met de wereldwijde standaard in informatie beveiliging. Het behalen van een CISSP certificering is zeer waardevol doordat deze bekend staat in de internationale markt om zijn hoge kwaliteit en het moeilijke -ISC-2 examen. Met onze training Certified Information Systems Security Professional, ben je niet alleen goed voorbereid op het examen, maar ook op de werkzaamheden in de echte wereld!

Certified Cloud Security Professional -CCSP-

De eveneens door de hoog gewaardeerde -ISC-2 uitgegeven CCSP certificering geeft een duidelijk signaal af aan huidige en toekomstige werkgevers over jouw vaardigheden rondom het beveiligen van de Cloud. De kennis die voor het behalen voor een CCSP nodig is wordt wereldwijd erkend als de kennis die nodig is om succesvol te zijn op dit vlak. Het behalen van deze certificering kan goed voorbereidt worden met de training Certified Cloud Security Professional.

Cisco CCNA & CCNP Routing and Switching

Op het gebied van netwerken is de Cisco certificering hoog gewaardeerd en de eis voor veel functies. Er zijn veel bedrijven die gebruik maken Cisco netwerken en het hebben van een certificaat dat aangeeft dat je hiermee kunt werken is dan ook breed inzetbaar. Cisco hanteert twee niveaus aan certificeringen op het gebied van netwerken. De eerste is Cisco Certified Network Associate en de tweede Cisco Certified Network Professional. Voor het behalen van een CCNA Routing and Switching kan je bij ons de training Cisco Certified Network Associate Bootcamp volgen. Na het volgen van deze training is het behalen van het examen 200-125 mogelijk, met het behalen van dit examen wordt ook de certificering behaalt. Het behalen van een CCNP vereist het succesvol afronden van 3 examens. Het eerste examen is ROUTE 300-101. Voor het behalen van dit examen raden wij de training Implementing Cisco IP Routing 2.0 aan. Dan komt het examen SWITCH 300-115, als voorbereiding hierop is de Training Implementing Cisco IP Switched Networks 2.0. De laatste van de examens is TSHOOT 300-135, deze kan goed worden voorbereid met onze training Troubleshooting and Maintaining Cisco IP Networks 2.0.

CISA Certification

Een CISA Certification toont jouw capaciteiten om als niet technische medewerker om op het gebied van beveiliging te kunnen communiceren met het technische personeel. Deze certificering is dus een grote stap in het voorkomen van misverstanden op het gebied van interne communicatie. Onze training IT-Security Foundation zorgt voor de passende voorbereiding op het examen dat succesvol afgerond dient te worden om deze certificering te behalen.

OCA & OCP Java SE8

Last but not least, zijn er de Oracle certficeringen. OCA staat voor Oracle Certified Associate en in deze specifieke Java SE8 variant wordt jouw kennis over het programmeren van Java SE8 aangeduid. Het behalen van deze certificering is voor iedereen die aan de slag wil als Java programmeur een waardevolle toevoeging. Het behalen van deze certificering is goed voor te bereiden met de training Oracle Certified Associate Java SE 8 Programmer. Na het behalen van een OCA kan er ook een OCP -Oracle Certified Professional- behaalt worden op het zelfde gebied. De training Java SE 8 Programming is de perfecte voorbereiding daarop!

Weten welke van deze certificeringen de grootste boost aan jouw carrière geeft?

Wij helpen je graag om de best passende certificering te vinden. Onze opleidingsadviseurs hebben goede kennis over de inhoud van deze certificeringen en voor welke carrières zij waardevol kunnen zijn. Met onze collega’s kan je chatten, WhatsAppen, mailen en natuurlijk bellen. Je kan contact met ons opnemen via 040 23 23 390 , maar je kan ook hieronder jouw gegevens achterlaten en dan bellen we je binnen 30 minuten op.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen