Toegang Office 365 met Microsoft Office 2016 licentie verlengd

Soraya Vogelzang
·
07/10/2018

In april 2017 kondigde Microsoft aan dat gebruikers van Office 2016 tot en met oktober 2020 toegang zouden hebben tot de online diensten van Office 365. Dit geldt voor gebruikers die met een eenmalige licentie Office 2016 hebben aangeschaft. Ben jij een gebruiker van Office 2016 met zo’n one-time-purchase? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De licentie is namelijk verlengd. Hier lees je meer over de ontwikkelingen.

Langer toegang tot Office 365 diensten

Iedereen die het Office 2016 pakket met een one-time-purchase heeft gekocht kan nu gebruik maken van verschillende bedrijfsapplicaties in de cloud. Dit is een extra service van Microsoft om gebruikers alvast kennis te laten maken met het gemak van de cloud in Office 365. Met de huidige licentie heb je toegang tot onder andere Microsoft Exchange e-mailsysteem, Skype for Business en opslagruimte in OneDrive. Voorheen was de licentie geldig tot en met oktober 2020. Met de nieuwe update is dit nu verlengd tot en met oktober 2023. Je kan dus nog langer genieten van de verschillende online diensten. De licentiebeperking is onderdeel van de ingrijpende verschuiving van Microsoft naar de cloud. De begrenzing blijft omdat Microsoft haar klanten wil stimuleren om met de cloud te gaan werken.

Microsoft wijzigt de licentieregeling

Normaal gesproken biedt Microsoft 5 jaar aanvullende ondersteuning vanaf het moment dat de nieuwe software is uitgebracht. Dit keer is het dus een ander verhaal. De nieuwe datum is gebaseerd op de datum waarop de reguliere ondersteuning voor Office 2016 verdwijnt. Microsoft heeft de datum uitgesteld om organisaties meer tijd te geven om de overstap te maken naar de cloud.

Overstappen naar Office 365?

Werk jij met Office 2016? Dan word je gegarandeerd nog beter met een van onze Office-trainingen. Excel kent vele toepassingen, maar die zijn voor veel gebruikers nog onbekend. Met onze Excel-trainingen worden al deze geheimen ontrafeld. De Microsoft Access training leert minder ervaren database gebruikers complete databases, front-end formulieren en rapporten te bouwen. Ook voor Microsoft Word hebben we diverse trainingen. Ontdekt alle functionaliteiten en werk nog sneller! De trainingen zijn geschikt voor zowel Office 2016 als office 365 gebruikers. Wil je na dit bericht toch liever overstappen op Office 365 dan kunnen we je daar natuurlijk ook bij helpen. Dit doen we met de training MS20347 Enabling and Managing Office 365, waarbij je alles leert van het uitrollen tot het slim operationeel maken van de services voor je organisatie. Als je bij Master it traint betekent het dat je traint met de exclusieve Active Learning lesmethode. Dit houdt in dat je traint in kleine klassen, je zelf kan kiezen welke trainingsdagen het beste in je agenda passen en dat je leert via een wetenschappelijk bewezen lesmethode. Bij Master it Training leer je dus slimmer! Twijfel welke training het beste bij jouw leerdoel past? Neem dan nu contact met ons op via 040 23 23 390, info@master-it.nl of de chatknop rechtsonder. Op werkdagen krijg je doorgaans meteen antwoord!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen