Tips en trucs om MCSD Azure Solutions Architect te behalen

Master it Training
·
14/08/2016

De cloud is hot en verdient eigenlijk geen verdere introductie meer. Met Microsoft Azure heeft Microsoft al geruime tijd een competitieve en daarom ook veelgebruikte oplossing in de markt gezet. Om je kennis op het juiste niveau te brengen en een bewijs van je opgedane vaardigheden te behalen zijn er ook voor Azure een aantal certificeringstrajecten. In deze blog een aantal tips en trucs om de MCSD Azure Solutions Architect te behalen.

MCSD: Azure Solutions Architect

Van de verschillende trajecten voor Azure is MCSD: Azure Solutions Architect toch wel de belangrijkste. En hij is het meest lastig te behalen. Dit is vooral zo omdat het zo uitgebreid is. Wil je namelijk je MCSD: Azure Solutions Architect behalen dan dien je eerst de volgende drie specialist examens met succes te hebben afgelegd:

Zoals je ook kunt zien aan de titels van de verschillende examens zul je voor het behalen van je Azure MCSD dan ook verschillende rollen moeten kunnen vervullen: ontwikkelaar, systeem en netwerkbeheerder en DevOps en solutions architect. Daarom hebben we hier een lijst van vaardigheden en tools die je van te voren nog eens kunt doornemen en oefenen: Netwerken: Zorg ervoor dat je basis netwerkkennis up to date is met subnets, VPNs etcetera. Visual Studio: Omdat er veel gewerkt gaat worden met Visual Studio kan het geen kwaad om nog eens te kijken naar shortcuts en features van Visual Studio. Microsoft SQL Server: Microsoft SQL Server en Azure’s database pakket: Microsoft Azure SQL Database delen hun codebase. Daarom is het goed om nog eens te kijken naar de specifieke eigenschappen van SQL Server ten opzichte van andere database servers. En bekijk ook querying met T-SQL. Websites bouwen met .NET: Omdat je .NET webapplicaties gaat implementeren in Azure is het goed om ervoor te zorgen dat je nog eens kijkt naar het bouwen en hosten van normale websites met .NET. C#: Kijk nog eens naar de specifieke eigenschappen van C#. Dit kan een hoop tijd besparen tijdens de cursus. Powershell: Powershell wordt veelgebruikt voor het configureren van Azure, dus deze kennis eens oppoetsen kan geen kwaad. En kijk ook eens naar de verschillen met bash scripts -als je hier veel mee hebt gewerkt-.

Ten slotte

Azure maakt gebruik van een aantal services in het Microsoft ecosysteem. Zorg er dus voor dat je deze -Microsoft- kennis nog eens goed oppoetst, dan haal je het meest uit de trainingen en kom je goed beslagen ten ijs bij het examen. Succes!

Zie ook

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen