Stap in de toekomst met Azure Machine Learning

Master it Training
·
03/10/2017

Machine Learning is een vorm van Artificial Intelligence -AI-, of wel kunstmatige intelligentie. Systemen die iets leren zonder dat ze daarvoor specifiek geprogrammeerd worden. Door middel van Machine Learning kunnen systemen voorspellingen doen over het gedrag van gebruikers. Er wordt daarvoor predicatieve analyse gebruikt. Dit betekent dat er algoritmen worden gebruikt om het gedrag van gebruikers te analyseren en daaruit conclusies te trekken voor de toekomst. Lees hier wat Machine Learning is en hoe het nu ook voor jou binnen handbereik is via Azure Machine Learning.

Wat is machine learning?

Er zijn drie soorten van Machine Learning:

 • Supervised learning: In deze situatie wordt de invoer gepresenteerd samen met de gewenste uitvoer, het doel van het systeem is dan om de relatie tussen die twee vast te stellen. Door dit te “oefenen” kan er in de toekomst een uitvoer bepaald worden wanneer enkel de invoer gegeven is.
 • Unsupervised learning: Dit kan zowel een doel als een middel zijn. Hierbij wordt er geen structuur aangebracht in de invoer. Deze structuur moet dan nog toegevoegd worden aan de invoer door het systeem.
 • Reinforcement learning: Hierbij werkt het computer systeem in een interactieve omgeving naar een gegeven doel. Om het systeem dingen te leren wordt er feedback gegeven.
 • Er zijn veel verschillende algoritme om te gebruiken bij Machine Learning. Enkele van deze algoritme zijn onder andere:

  • Association rule learning: Bij deze methode wordt er gekeken naar relaties binnen variabelen.
  • Decision tree learning: Bij deze methode wordt er een beslissingsboom gebruikt, welke is opgesteld uit in het verleden gemaakte beslissingen, om te bepalen welke beslissingen er in de toekomst genomen gaan worden.
  • Deep learning: Deze methode haalt inspiratie uit de mens op het gebied van zintuigen, zo worden er dus modellen gemaakt die dezelfde processen kunnen uitvoeren als het menselijk brein. Een voorbeeld van zo een proces is het omzetten van geluid naar horen, bijvoorbeeld tot spraak herkenning.

  Wat is Azure Machine Learning?

  Azure Machine Learning biedt de mogelijkheid Machine Learning systemen te maken in de cloud. Het belangrijkste voordeel van Azure Machine Learning is dat je zelf geen algoritmes hoeft uit te schrijven, maar kunt kiezen uit de voorgeprogrammeerde varianten. Op deze manier hoef je dus geen uitgebreide kennis te hebben van statistiek, enkel van het Azure Machine Learning pakket. Het pakket bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

 • Een bibliotheek met algoritme, welke je kan gebruiken voor jouw eigen doeleinden.
 • Een studio om modellen te ontwikkelen van zelf geschreven stukken en de kant en klare algoritme.
 • Het eenvoudig implementeren van de gemaakte modellen als een web service.
 • Hoe werkt Azure Machine Learning Workspace?

  Binnen de Workspace begin je met jouw Dataset. Je kan zelf data invoegen of een Reader Object gebruiken en op die manier data verkrijgen van bijvoorbeeld een WEB URL. Dan kan er geëxperimenteerd worden met het model. Hier kunnen er ook modules toegevoegd en aangepast worden worden om bepaalde handelingen te verrichten met de data tot dat het model naar behoren werkt. Uiteindelijk blijft er dan een Trained Model over na het experimenteren, deze kan opgeslagen en vaker gebruikt worden. Hiervandaan gaat er dan gewerkt worden aan een Web Service waarmee voorspellingen worden gedaan.

  De basis van Azure Machine Learning

  Het model kan je zelf bouwen in de online omgeving, dit doe je via Initialize Model. Om een model daadwerkelijk te laten leren heb je een Train Model nodig, deze moet je zelf toevoegen aan je model. Het toevoegen van een Evaluate Model kan er voor zorgen dat je een hoop tijd bespaard bij het evalueren van de uitkomsten van het model. Het toevoegen van deze module levert de optie op om de uitkomsten te visualiseren zodat je niet alle data hoeft te doorzoeken. Uiteindelijk wil je natuurlijk deze modellen kunnen invoegen als een Web Service. Met een enkele klik in het systeem kan je het gecreëerde systeem gebruiken, het enige wat je dan nog moet doen is het aanmerken van de invoer en de uitvoer van data.

  De voordelen van Azure Machine Learning

  De komst van Azure Machine Learning verandert een aantal zaken in de wereld van Machine Learning. Een grote investering in hardware is niet langer nodig omdat er gewerkt wordt in de cloud, ook is er geen wiskundige meer nodig om te programmeren en implementeren. Op deze manier komt Machine Learning binnen handbereik, zelfs voor het MKB!

  Azure Machine Learning Training

  Ben je enthousiast geraakt over Azure Machine Learning en wil je stapje voorlopen met de technologie van de toekomst? De nieuwe training Perform Cloud Data Science with Azure Machine Learning zorgt ervoor dat je ermee aan de slag kan! Deze training bereidt je tevens voor op het examen 70-774, welke onderdeel is van de MCSA certificering voor Machine Learning. Bij deze certificering hoort ook de training Analyzing Big Data with Microsoft R, die je uiteraard bij ons kunt volgen. Een MCSA certificering wordt wereldwijde erkent als dé standaard die aangeeft dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt! Meer weten over de Azure Machine Learning training of de MCSA Machine Learning? Wij helpen je graag verder via 040 23 23 390 of laat hieronder je gegevens achter en ontvang de brochure. Download ook zeker de whitepaper AWS vs Azure om te lezen welke voordelen Azure nog meer te bieden heeft!

  Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
  Certificeringen Trainingen
  Beste lesmethode
  Kleine klassen
  Flexibel inplannen
  Leer wat jij nodig hebt
  Gerelateerde trainingen