Persoonlijke instellingen voor al je Office bestanden

Je kunt in Office 2010/2013/2016 je eigen invulling geven aan het Lint en de Werkbalk snelle toegang. Zo kun je aan het Lint eigen tabbladen toevoegen en kun je bestaande tabbladen aanpassen. Aan de werkbalk snelle toegang kun je ook knoppen toevoegen. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan verder.

Lint Aanpassen

We nemen Excel 2013 als voorbeeld. Om het Lint aan te passen ga je naar Bestand-Opties-Lintaanpassen`. Aan de rechterkant van dit venster zie je een overzicht van alle momenteel beschikbare tabbladen. Via de knop Nieuwtabblad kun je een nieuw tabblad aanmaken. De naam kun je aanpassen via Naamwijzigen. De positie van het tabblad kun je aanpassen met behulp van de twee kleine omhoog-omlaag pijlen rechts van het tabbladen overzicht. Als je een nieuw tabblad aanmaakt zit er al één nieuwe groep in. In een groep komen de uiteindelijke opdrachtknoppen te staan. Je voegt knoppen toe door in het linkerdeel van het dialoogvenster een categorie te kiezen -Alle opdrachten laat alle beschikbare knoppen zien-. Klik de betreffende knop aan en kies Toevoegen. Aan de werkbalk snelle toegang kun je op een aantal manieren knoppen toevoegen. Allereerst kun je de keuzepijl rechts van het balkje klikken. Dit levert een keuzelijstje op. Ieder vinkje is een extra knop.

Toevoegen aan werkbalk snelle toegang

Daarnaast kun je elke knop in het lint rechts aanklikken om zo de opdracht Toevoegen aan werkbalk snelle toegang te kunnen kiezen.

Persoonlijke Lint instellingen op een andere computer

Als je eenmaal je eigen Lint en Werkbalk snelle toegang instellingen gevonden hebt, kan het handig zijn deze ook op een andere computer te gebruiken. Geen probleem, je kunt deze instellingen exporteren en op een andere computer weer importeren. Ga naar Bestand-Opties-Lint aanpassen. Kies rechts onderin voor Importeren en exporteren. Sla het export bestand op in de gewenste locatie. In dit bestand zitten zowel de Lint instellingen als die van de werkbalk snelle toegang. Om deze instellingen te importeren, volg je dezelfde route en kies je voor Aanpassings bestand importeren. Let op, hiermee vervang je de huidige instellingen van Lint en Werkbalk snelle toegang door de instellingen van het importbestand. Succes!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen