Overstappen naar de Unified Interface van Microsoft Dynamics

Unified Interface is de nieuwe interface van Dynamics 365. In 2018 werd het al geïntroduceerd, maar nog niet iedereen maakt gebruik van deze interface. Je moet voor 1 december 2020 overgestapt zijn, want Microsoft blijft tot 1 oktober 2020 ondersteuning, beveiliging en andere essentiële updates leveren aan Dynamics 365. In deze blog vertellen we meer over de nieuwe interface en hoe je optimaal gebruik kunt maken van de nieuwe functies.

Wat is Unified Interface?

Unified Interface is de nieuwste generatie webapp-tool van Power Apps in Dynamics 365. Deze nieuwe interface is gebouwd op een responsive framework wat zich aanpast aan apparaten, schermresoluties en browsers. Door middel van responsieve webontwerpprincipes krijg je een optimale kijk- en interactie-ervaring voor elk schermformaat. Eerder waren er wat conflicten tussen de traditionele interfaces, maar met de nieuwe Unified Interface is dit opgelost. Aanpassingen aan de Dynamics 365 configuratie gelden zowel voor mobiele apps als voor de browser. Als gebruiker kun je nu genieten van een betere snelheid, functionaliteit, toegankelijkheid en bruikbaarheid, of je nu gebruik maakt van je browser, een telefoon of tablet. De Unified Interface wordt soms aangeduid als UCI -Unified Client Interface-.. We zien mooie verbeteringen in laadtijden van 63% voor grid loads, 37% voor form loads en 27% voor app launches. Deze vergelijking is gemaakt op basis van de huidige productieapps op UCI en WebClient. Hoe de verbeteringen bij jou eruit gaan zien is afhankelijk van netwerkomstandigheden, client hardware en aanpassingen. In de Unified Interface worden metagegevens opgesplitst in kleine stukjes, zodat we alleen kunnen laden wat we nodig hebben voor de huidige pagina. Zo ziet bijvoorbeeld een ‘Sales Dashboard’ eruit. Deze is leeg, maar dat kun je zelf inrichten. Zo kun je meerdere dashboards aanmaken zoals Sales, Finance, Marketing en Planning. Alles is nu overzichtelijker dan voorheen.

Optimaal profiteren van nieuwe functies

Hoe worden de prestaties nu precies verbeterd? Er wordt ES6-code verzonden en de caching is verbeterd met behulp van een ServiceWorker. Wat kun je zelf doen om optimaal gebruik te maken van de functies? – Raadzaam is om de nieuwste versie van Google Chrome of Edge te gebruiken, omdat deze met elke update sneller worden. – Schakel browsercaches niet uit en wis de caches niet aan het einde van je sessie, want dit maakt de toepassing langzamer. – Bouw indien mogelijk een aangepaste gebruikersinterface met het PowerApps Component Framework. – Zorg ervoor dat verschillende workflows speciale views en dashboards hebben – Bij het ontwerpen van een pagina zet je het belangrijkste bovenaan om het zo toegankelijk mogelijk te maken – Vermijd het openen van nieuwe vensters. Het gebruik van dialogen en in-app-pagina’s is veel sneller, – Wanneer je een update wilt inplannen; doe dit aan het einde van de dag zodat er zo min mogelijk mensen last van hebben. Plan ook niet meer updates dan nodig is. – Overweeg om je logica te schrijven met Power Automate of Business Rules, zodat aanpassingen en PowerApps-componenten zo klein mogelijk worden gehouden. – Heb je aanpassingen gemaakt die de app trager maken? Controleer met de Solution Checker eventuele problemen in server-side en client-side JavaScript plugins. Voer met regelmaat de Solution Checker uit.

Overstappen naar Unified Interface

Waarom zou je overstappen naar de nieuwe interface? Bij een productieve werkplek hoort een moderne interface. De Unified Interface sluit daar naadloos op aan omdat het een consistentere gebruikerservaring, verbeterde prestaties en verhoogde gebruikersefficiëntie biedt. Ben jij nog niet overgestapt naar de Unified Interface? Start daar dan zo snel mogelijk mee. Met behulp van de MB-200 training ontdek je de capaciteiten van Microsoft Dynamics 365 en het Power Platform. Is het Power Platform nieuw voor je? Volg dan eerst de fundamentals training.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen