Ontdek de voordelen van een Microsoft Certificering

Hoe weten je collega’s en werkgever dat jij bepaalde skills en kennis hebt? Ze weten vast wel wat je doet binnen jouw functie, maar hoe kun jij aantonen dat je de skills en kennis die ervoor nodig zijn ook echt bezit? Heel simpel: met een certificering. Ontdek in deze blog alle voordelen van een Microsoft Certificering.

Microsoft Role-Based Certificering

Je werkt al met Microsoft producten, maar waarom moet jij kiezen voor een Microsoft Certificering en wat zijn de voordelen van een Microsoft Certificering? Er zijn bepaalde IT rollen en vaardigheden die je nodig hebt om de rol uit te voeren. Een Microsoft Certificering is hier volledig op gebaseerd met de Role-Based certificeringen. Microsoft verandert met regelmaat de trainingen en examens qua inhoud in navolging van huidige technische ontwikkelingen en veranderende rollen. Microsoft Role-Based certificeringen zijn certificeringen die specifiek gemaakt zijn voor de huidige rollen in de industrie. Als jij een Microsoft Certificering behaald, dan weet je dat je helemaal up-to-date bent met de rol hoe deze op dit moment is. Wat zijn nog meer voordelen?

Voordelen Microsoft Certificering

Met een Microsoft Certificering kun jij je: 1. Bekwaamheid aantonen Het toont aan dat je bekwaam bent in de realistische en specifieke vaardigheden die horen bij erkende IT rollen 2. Kennis toepassen Het verifieert dat je weet hoe je technische kennis kunt toepassen om de zakelijke uitdagingen op te lossen 3. Professionele geloofwaardigheid aantonen Voor veel IT’ers is de professionele geloofwaardigheid de sleutel om te kiezen voor een certificering. Zij willen er meer geld en tijd investeren om een certificering te behalen 4. Zeker voelen over je eigen capaciteiten Door het behalen van een nieuwe IT-certificering heb je meer vertrouwen in je capaciteiten. Jij weet zelf dat je capabel bent om bepaalde zaken uit te voeren, maar met een certificering kun je dit meteen aantonen tegenover een werkgever. Een certificering zet zoden aan de dijk! 5. Kansen verhogen voor een stijging in salaris Wanneer jij een nieuwe IT certificering op zak hebt, kun je aantonen welke skills je in huis hebt. In het werkveld levert dat vaak een salarisverhoging op. Als jij kunt aantonen dat je vaardig bent op bepaalde gebieden middels een certificering, dan zit er wellicht een promotie in en uitbreiding van je takenpakket 6. Kansen uitbreiden op de arbeidsmarkt voor zowel huidige als potentiele werkgevers Met een certificering word je waardevoller voor je huidige maar ook potentiële werkgevers. Een certificering geeft dus een boost aan je professionele reputatie! Het bedrijfsleven zet de digitale transformatie voort, dus als jij hierin meegroeit is dat alleen maar positief. De behoefte aan mensen met vaardigheden van de nieuwste technologieën neemt alleen maar toe 7. Bedrijf helpen een Microsoft status te behalen of te behouden Voor het behalen van een Microsoft status Silver of Gold, is het vaak noodzakelijk om meerdere gecertificeerde medewerkers te hebben op bepaalde gebieden. Door het behalen van een status kan een organisatie aantonen expert te zijn én hier zitten ook voordelen aan verbonden in de vorm van gesponsorde licenties. Daarmee kan het extra interessant zijn voor je om te certificeren.

Voor wie is een Microsoft Certificering relevant?

Eigenlijk voor iedere IT professional! De rollen veranderen steeds en de vraag vanuit de markt verandert daarom ook mee. Pearson Vue heeft in 2019 een onderzoek uitgevoerd: de Value of IT Certification Survey. De IT wereld evolueert steeds sneller naar meer geavanceerde cloud computing, virtualisatie en nieuwe vormen van software. IT certificeringen vergroten hiermee de mogelijkheden van professionals in de sector. Uit het onderzoek kwamen de volgende drie sectoren het sterkt naar voren: 1. Beveiliging -21,4%- 2. Netwerken -18,7%- 3. Cloud -18,1%- Er is ook steeds meer vraag naar mensen met AI-vaardigheden inclusief zakelijke apps. Zakelijke apps moeten worden geïmplementeerd, geoptimaliseerd en gebruikt worden. Hierbij zie je bijvoorbeeld dat Dynamics 365 Fundamentals of Power Platform Fundamentals jou enorm kunnen helpen om een baan te vinden. Ga jij je hiervoor certificeren? Dan wordt je kans op een nieuwe positie, baan of promotie groter. Wil jij nog een stapje verder gaan? Dan is een certificering voor Power Apps + Dynamics 365 Solution Architect Expert of Dynamics 365 Finance and Operations Apps Solutions Architect Expert een goede vervolgstap. Ben jij nu geïnteresseerd en misschien zelfs wel overtuigd om te gaan voor een Microsoft certificering? Download dan hieronder onze nieuwe certificeringsposter, zodat jij een overzicht hebt van alle Microsoft certificeringen. Heb jij aan de hand van het formulier nog vragen of wil jij meteen starten met je certificering? Dan kun je ons bereiken op 040 23 23 390 of open een chat rechtsonder in beeld. Wij helpen je graag in je zoektocht naar de juiste certificering. De certificering moet namelijk aansluiten bij je leerdoelen en rol.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen