Ontdek de nieuwe Cisco certificeringen - Master it Training

Afgelopen 24 februari 2020 is het nieuwe certificeringsprogramma van Cisco ingegaan. Het gaat om de wijzigingen omtrent de CCNA, CCNP en CCIE certificeringen. Wat betekent dat voor jou en wat houden de wijzigingen in? Cisco certificeringen leveren meetbare en waardevolle beloningen op voor technologie professionals en organisaties die deze professionals in dienst hebben. Of je nu begint op het instapniveau -entry- of dat je de verschillende certificeringsniveaus doorloopt, kies het technologie pad dat bij je past en bevorder je carrière. Het netwerk van morgen vraagt om nieuwe vaardigheden. Het is belangrijk om als engineer van de toekomst over een ‘skillset’ te beschikken van software ontwikkeling, maar ook netwerkkennis.

Nieuw certificeringsprogramma: Cisco certificeringen

Waarom is er een nieuw certificeringsprogramma? Cisco heeft aangegeven dat de vorige certificeringen niet meer aansluiten bij de digitaliserende markt die sterk verandert. De sterk veranderende markt vraagt om nieuwe functionaliteiten vanuit het netwerk waarbij insights, automation en connectivity belangrijk zijn. Heb je al een Cisco certificering behaald? Deze zijn drie jaar geldig. Bekijk hieronder de nieuwe certificeringen die voldoen aan je professionele ontwikkelingsdoelen.

Cisco certificering levels

Bouw aan je IT carrière door onder andere het behalen van Cisco certificeringen. De nieuwe certificeringen zijn krachtiger en flexibeler dan voorheen. De levels zijn als volgt; 1. Entry 2. Associate 3. Specialist 4. Professional 5. Expert 6. Architect

Veranderingen Cisco certificeringsprogramma 2020

De grootste verandering is de aanpassing op het Associate niveau. Eerst bestond het niveau uit 10 certificeringen, maar dat is nu teruggebracht naar 3: DevNet Associate, CCNA en CyberOps Associate. Op professional niveau worden de certificeringen teruggebracht van 10 naar 7: DevNet Professional, CCNP Enterprise, CyberOps Professional, CCNP Collaboration, CCNP Data Center, CCNP Security en CCNP Service Provider. Het CyberOps examen komt pas op 17 november 2020 uit.

Cisco certificering behalen

Waarom zou jij je Cisco certificering behalen? – Je biedt consistent een hogere kwaliteit van dienstverlening aan en presteert sterker – Met een certificering verhoog je de operationele efficiëntie van een organisatie – Je bent beter in het selecteren van technologische oplossingen Ben jij zelf al overtuigd van het behalen van een certificering? Certificeringen staan goed op je CV, dus overtuig jouw werkgever dat jij één of meerdere trainingen wilt volgen om een Cisco certificering te behalen! Voor CCNA en DevNet Associate hoef je 1 examen te behalen en voor CCNA CyberOps moet je 2 examens behalen. Alle certificeringen zijn drie jaar geldig en voorkennis is niet langer verplicht voor een CCIE of CCNP certificering. De CCIE written examens zijn te komen vervallen. Ga jij voor de CCIE certificering? Dan dien je een bijbehorend core-examen en een lab-examen te behalen.

Wil jij je hercertificeren?

Alle certificatenniveaus hebben een hercertificeringsvereiste van drie jaar. Wil jij je hercertificeren? Dan heb je drie opties waar jij uit kunt kiezen. 1. Continuing Education credits verdienen 2. Combinatie van het behalen van een examen en CE credits 3. Opnieuw afleggen van één of meerdere examens Het is je eigen verantwoordelijkheid om op tijd opnieuw te certificeren. Cisco stuurt e-mailherinneringen naar het e-mailadres in je Certification Tracking System profiel. Houd je e-mailadres daarom up-to-date om op de hoogte te blijven. Het is raadzaam om het examenherhalingsbeleid door te nemen voordat je een examen inplant.

Ik heb al een Cisco certificering, wat nu?

Als je een geldige CCIE certificering hebt dan moet je controleren of je een geldige CCIE status hebt. Dan wordt je certificering namelijk met één jaar verlengd. Stel dat je CCIE status vervalt op 28 juli 2020, dan wordt deze automatisch verlengd naar 28 juli 2021. Wanneer je een CCNP, Specialist of CCNA certificering hebt, dan blijft deze geldig tot de originele vervaldatum, omdat examens worden omgezet naar het nieuwe programma wat afgelopen februari van start is gegaan. Ben jij geïnteresseerd in één van de certificeringstrajecten van Cisco? Bij Master it Training kun je kiezen voor CCNA Routing and Switching, Security, Wireless, CCDA en CCNP Routing and Switching. Ben jij benieuwd of je certificering nog actueel is of dat jij je moet hercertificeren? Doe dan gratis de certificeringscheck!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen