Ontdek de Microsoft 365 certificeringen nu!

Melanie Tinus
·
09/07/2020

Laatste update: 10-7-2020. In deze blog geven we je een overzicht van de nieuwste Microsoft 365, Windows 10, Exchange en Microsoft Teams certificeringen die je kunt behalen. Heb je al examens behaald in de oude structuur en wil je overstappen naar de nieuwe certificeringen? We laten je per onderwerp weten hoe je gemakkelijk kan overstappen. De certificeringen van Microsoft zijn een antwoord op de huidige vraag vanuit de markt en maken van jou een gecertificeerde IT-profesional. Je hebt de keuze uit diverse IT-rollen. In deze blog behandelen we Microsoft 365, dat verwijst naar het pakket dat Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility en Security omvat. De nieuwe Role-Based certificeringen van Microsoft zijn beschikbaar op drie verschillende niveaus, die MCSA en MCSE vervangen en een extra niveau bevatten. Hieronder laten we je zien welke certificeringen er allemaal zijn op het gebied van Microsoft 365 en wat je moet doen om deze te behalen.

1. Fundamentals niveau

Het fundamentals niveau is laagdrempelig te behalen door een korte training te volgen, gevolgd door het behalen van het bijbehorende examen. De fundamentals certificering is niet verplicht om door te stromen naar de andere niveaus, maar wel aan te raden voor cursisten die nog relatief weinig IT-kennis hebben. Deze certificering kan ook interessant zijn voor medewerkers die geen diepgaande IT-kennis nodig hebben om hun functie uit te voeren, maar wel een volwaardige gesprekspartner willen zijn.

Microsoft 365 Certified: Fundamentals

2. Associate niveau

De meeste Role-Based certificeringen zijn op het associate niveau en zijn veelal te behalen door het voltooien van een tweetal complexe examens. Qua niveau komt dit het meeste overeen met de MCSA. Voor Microsoft 365 zijn er vier verschillende varianten beschikbaar, gericht op Windows 10, Exchange Server, SharePoint en Security.

Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate

Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate

Microsoft 365 Certified: Teamwork Administrator Associate

Per 31 augustus 2020 is deze certificering niet meer te behalen.

Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associate

Microsoft 365 Certified: Microsoft 365 Developer Associate

Microsoft 365 Certified: Microsoft Teams Administrator Associate

3. Expert Niveau

Wil je een echte expert worden op het gebied van Microsoft 365? Voor Office 365 is er een certificering beschikbaar op Expert niveau. Volgens Microsoft is dit qua niveau enigszins vergelijkbaar met MCSE. De Microsoft 365 expert certificering is bedoeld voor IT professionals die Office 365 admin expert willen worden.

Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert

We gaan er vanuit dat je een Associate Workload certificering of MSCE Productivity hebt behaald zodat je bent voorzien van de juiste voorkennis om het Microsoft Administrator Associate certificering te behalen. Wanneer jij slaagt voor de MS-100 en MS-101 examens verdien jij de titel Microsoft Certified Enterprise Administrator Expert.

Welke Microsoft 365 certificering helpt jou verder?

Wil je graag weten welke Microsoft 365 certificering het beste bij jouw situatie past? Of weet je al welke richting je op wilt en ben je op zoek naar een scherp en vrijblijvend voorstel om jouw traject succesvol te doorlopen? Onze opleidingsadviseurs staan graag voor je klaar om je te voorzien van alle informatie via 040-2323390 of de chatknop rechtsonder. Microsoft certificeringsposter: alle trajecten in 1 overzicht Onze certificeringsposter biedt een handig overzicht van alle Microsoft certificeringstrajecten. De poster is altijd voorzien van de meest recente updates. Download hem nu gratis. .

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen