Online examens steeds populairder

Master it Training
·
12/09/2016

Online examens worden steeds populairder. Daar waar examens vroeger alleen bij de certificeringsinstantie of een onafhankelijke derde partij werden afgenomen, is het nu voor een aantal examens ook mogelijk om ze online te doen. Tijd om online examens en de voordelen daarvan eens onder de loep te nemen in een blogartikel.

Certificering

Certificering is dé manier om de vaardigheden van de moderne IT’er vast te stellen. Certificering zorgt voor een garantie bij een onafhankelijke partij; de medewerkers zijn competent en hebben de juiste vaardigheden voor het uitvoeren van hun taken.

Voordelen online examens

Momenteel wordt er op de markt een grote hoeveelheid certificeringen met bijbehorende examens aangeboden. Partijen die certificering aanbieden kiezen er vaak voor om deze examens zelf af te nemen of dit te laten doen door een externe partij. Echter kiezen er ook steeds meer partijen voor om examens ook online aan te bieden. Dit heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is t.o.v. het zelf runnen van een aantal fysieke examencentra of het inhuren van een derde partij voor de examens. Daarnaast biedt het deelnemers diverse pluspunten. Daar waar je vroeger gebonden was aan een beperkt aantal beschikbare examenmomenten op een specifieke plek, is de keuze nu veel groter. Je kunt het examen doen op vrijwel iedere plek die je kunt bedenken, zolang je maar een computer met werkende internetverbinding tot je beschikking hebt natuurlijk. Bovendien hoef je dan ook niet per se vroeg op te staan en heb je geen zorgen over files en het zoeken naar een parkeerplek. Zo begin je zonder stress aan dat belangrijke examen!

Hoe ziet een online examen eruit?

Steeds meer cursisten kiezen daarom voor een online examen. Ben je benieuwd hoe zo’n online examen er uit ziet? Bekijk dan de blogpost van onze trainer Christian Peeters, waarin je leest hoe een online examen er uit ziet.

Alle Microsoft certificeringstrajecten die Master it aanbiedt, kunnen gecombineerd worden met een online examen. Bekijk hier het overzicht.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen