Nu beschikbaar: Exchange Server 2019

Noelle van Sprang
·
15/01/2019

We zijn blij te kunnen vermelden dat de uiteindelijke versie van Exchange Server 2019 nu beschikbaar is om te downloaden vanuit het Volume Licensing Service Center. Exchange Server 2019 is ontworpen om je een betere veiligheid en performance én meer beheer-mogelijkheden te verzekeren, precies waar jullie als consumenten om hebben gevraagd! Lees verder en ontdek de nieuwe functies die Exchange Server 2019 aanbiedt! Als je de sessie van Microsoft Ignite 2018 nog niet gezien hebt, kun je de video hier bekijken en de dia’s downloaden. Tijdens die sessie heeft Microsoft voor het eerst gepraat over hoe de codepaden tussen on-premises en online zijn gescheiden en de impact daarvan op lokale klanten – kortom, minder code-churn en meer stabiliteit dus. In deze blog hebben we het over de belangrijkste nieuwe functies in Exchange Server 2019:

Security

Voor Exchange Server 2019 is Windows Server 2019 vereist. Het wordt zelfs aangeraden Exchange Server 2019 te installeren op Windows 2019 Server Core. Exchange Server 2019 installeren op de Windows Server 2019 Core biedt het meest veilige platform voor Exchange. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om Exchange 2019 te installeren op Windows Server 2019 met Desktop Experience, maar Microsoft heeft ervoor gezorgd dat Exchange on Server Core de beste keuze is voor deze code. Op het moment is alle media voor Windows Server 2019 en Windows Server versie 1809 tijdelijk verwijderd, maar Microsoft zal een update leveren wanneer vernieuwde media beschikbaar zijn. Exchange Server 2019 is volledig compatibel met versie 1809 en de vernieuwde versie. Exchange Server 2019 is ook ontwikkeld om TLS 1.2 op een andere manier te gebruiken en om oude ciphers en hash-algoritmen te verwijderen.

Performance

Er is veel werk verzet om Exchange Server te laten profiteren van de grotere kern en toename aan geheugen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Met deze verbeteringen kan Exchange Server tot wel 48 processor cores en 256 GB RAM gebruiken. De zoekfunctie is opnieuw ontworpen met behulp van Bing-technologie om deze nog sneller te maken en zodat deze betere resultaten leveren, waardoor database-failover-bestanden veel sneller zijn gemaakt en het beheer eenvoudiger is. Er is een dual storage-lees/schrijfmogelijkheden toegevoegd aan Exchange Server 2019 met behulp van Solid State Drive-technologie om een ​​supersnelle cache met belangrijke gegevens te bieden voor een betere gebruikerservaring. Meer hierover is te lezen in Microsofts’ ‘Email Search in a Flash! Accelerating Exchange 2019 met SSDs’ sessie bij Ignite. De manier verandert waarop database-caching werkt is verbeterd, om zo meer geheugen toe te wijzen aan actieve database-exemplaren, dit is goed voor jou gebruikerservaring. Je kunt meer leren over de Dynamic Database Cache in de ‘Welcome to Exchange Server 2019!’ video’s en dia’s. De verbeteringen die zijn aangebracht in Exchange Server 2019 zullen jou in staat stellen om naar een groter aantal gebruikers per server dan ooit te schalen, veel grotere schijven te gebruiken en de latentie van veel cliënt bewerkingen in twee te verminderen.

Experience eindgebruiker

We vertrouwen allemaal op Exchange voor agenda’s en het is bekend dat grote ondernemingen zware agenda-gebruikers zijn. Daarom brengt Microsoft een aantal belangrijke functies, zoals het beperken van het doorsturen van vergaderverzoeken en betere controle over OOF-instellingen naar Exchange Server 2019. Beheerders krijgen ook enkele nieuwe agenda-functies, omdat de mogelijkheid wordt toegevoegd om afspraken in gebruikerskalenders te beheren en gedelegeerden toe te wijzen permissies gemakkelijker. Ook wordt er ondersteuning toegevoegd voor het routeren van e-mail van en naar EAI/IDN-ontvangers en wordt er hopelijk in de toekomst meer aanvullende mogelijkheden op dit gebied toegevoegd. De Unified Messaging-rol is niet beschikbaar in Exchange Server 2019. Klanten die momenteel een PBX van derden of Skype voor Business Server verbinden met Exchange Server, kunnen dit niet doen met Exchange Server 2019-mailboxen. Klanten die overwegen een upgrade uit te voeren naar Exchange Server 2019, moeten overwegen om te migreren naar Skype voor Bedrijven Server 2019 en Cloud Voicemail te gebruiken, of migreren naar Office 365 met Cloud Voicemail.

Exchange Server 2019 trainingen

Wordt een Exchange Server pro met onze nieuwste Exchange Server 2019 trainingen MS-200T en MS-201T. Door middel van het volgen van deze trainingen is het ook mogelijk om het ‘Messaging Administrator Associate’ certificaat te behalen. Dit zijn de allernieuwste trainingen op dit gebied, dus hiermee zorg je echt dat je vooruitloopt met de meest recente kennis over Exchange Server 2019. Alle Microsofttrainingen worden steeds meer gebaseerd op het ‘role-based’ training model, dit zorgt ervoor dat de training perfect aansluit bij de werkzaamheden in de praktijk, zodat je meteen met je nieuwe kennis aan de slag kunt! Naast deze training bieden we ook nog deze Server Exchange trainingen aan.

Trainen bij Master it Training

Het is onze missie om jou zo effectief mogelijk te laten leren. Vandaar dat wij ons onderscheiden met onze Active Learning lesmethode, gericht op jouw individuele behoefte. De voordelen van actief leren komen vooral tot uiting in onze kleine klassen. Meer weten over onze unieke lesmethode? Lees hier over alle voordelen die Active Learning jou te bieden heeft.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen