Nieuws over de Microsoft Connect Conferentie

Christian Peeters
·
22/11/2015

Op 16 en 17 November heeft er een Microsoft Connect Conferentie plaatsgevonden. De conferentie is hoofdzakelijk online gegeven en was specifiek gericht op developers. In deze blog staan een aantal van de vele aankondigingen die Microsoft heeft gedaan tijdens de conferentie.

.NET Core en ASP.net 5

De aankondiging is alweer een tijdje geleden, maar .NET Core en ASP.net 5 zijn nu Release Candidate en hebben een “go-live” licentie. Dat betekent dat we deze technieken daadwerkelijk in productie kunnen nemen. In het kort is de .NET Core de nieuwe, open-source .NET versie die beschikbaar is voor Windows, Linux en Mac OS X. Dus echt cross-platform! ASP.Net 5 is de herschreven ASP versie. Deze bestaat uit veel onafhankelijkere modules. Hierdoor kun je alleen de modules gebruiken die je echt nodig hebt, wat resulteert in een veel lichter en sneller systeem.

VisualStudio Code

Visual Studio Code is de licht gewicht versie van Visual Studio en wordt gratis aangeboden, niet alleen voor Windows, maar ook voor Linux, Mac OS, iOS en Android. Daarnaast ondersteunt het ook heel veel talen met echt goede integratie -denk aan ‘find references’ en ‘refactoring’-. Zelfs niet MS talen zoals PHP en zelfs Pascal.

Visual Studio Online wordt Visual Studio Team Services

De naam “Visual Studio Online” was altijd wel een beetje misplaatst, want het was niet Visual Studio in de browser, maar het was bijvoorbeeld ook source control. Daarom is de naam aangepast en zijn de mogelijkheden flink uitgebreid. Met Visual Studio Team Services heb je een zeer compleet systeem met: · Versiebeheer -Git of TFS-

  • Buildserver -inclusief mogelijkheden voor bat- en shell scripts-
  • Deployment -om bijvoorbeeld nightly builds automatisch naar een test omgeving te deployen-
  • Testing -ondersteuning voor diverse test frameworks, bijvoorbeeld ook om Angular sites te testen-
  • Releasemanagement -wie moet akkoord geven om een nieuwe release te instantiëren-
  • Issue tracking

En dit alles in de cloud, dus zonder zorgen over hardware of updates. Erg indrukwekkend. Net als de application insights. Hiermee wordt je App gemonitord en krijg je in je Azure portal zeer gedetailleerde informatie over de performance en crashes.

Visual Studio Dev.

EssentialsVisual Studio Dev Essentials is een soort gratis MSDN subscription. Via Dev Essentials krijg je Visual Studio Community, Visual Studio Code, Visual Studio Team Services -die feitelijk al gratis waren-. Maar je krijgt ook training via Pluralsight en Wintellect. En wellicht het belangrijkste: $25,- per maand aan Azure tegoed!

Visual Studio 2015 Update 1

Op 30 November is Visual Studio 2015 Update 1 en de Windows 10 SDK update beschikbaar gesteld. De huidige Visual Studio versie is pas een paar maanden geleden uitgekomen, maar inmiddels is er al weer genoeg gesleuteld aan de tooling om een nieuwe versie aan te bieden. Zo is de NuGet package manager verbeterd en is het mogelijk om loadtests uit te voeren vanuit Visual Studio. Er worden dan X azure instances opgestart om je applicatie er eens flink van langs te geven.C# versie 7 krijgt ook weer wat handige aanpassingen. Bijvoorbeeld casting met de “is” en “as” operators zijn versimpeld door de check, casting en assignment in 1 handeling uit te voeren. Het goede nieuws is dat je geen nieuw .Net framework nodig hebt om de nieuwe C# versie te kunnen gebruiken. Hij compileert zeg maar backwards-compatible.

Er is nog meer

Er is nog veel meer te melden, zoals Office Graph, Office API updates, Azure updates, Team Foundation Server 2015 Update 1, enz, enz.Deze informatie kun je terug vinden via onderstaande links: http://blogs.msdn.com/b/visualstudio/archive/2015/11/18/news-and-announcements-from-connect-2015.aspx of https://channel9.msdn.com/Events/Visual-Studio/Connect-event-2015

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen