Nieuwe Windows Server certificering aangekondigd!

Ruud Coumans
·
28/09/2021

Deze week heeft Microsoft een nieuwe certificering aangekondigd, de Windows Server Hybrid Administrator Associate! Er is vanuit de community met veel enthousiasme gereageerd op deze aankondiging, omdat er veel vraag was naar een certificering voor het onderhoud van on-premise en hybride servers. In deze blog lees je wat je kunt verwachten.

Specifiek gericht op server administrators

Deze nieuwe certificering richt zich specifiek op administrators die met hybride omgevingen werken. Veel organisaties werken met hybride oplossingen door het bouwen en onderhouden van cloud-native én on-premises applicaties. Windows Server-administrators helpen organisaties om het meeste uit deze omgevingen te halen. Administrators in deze rol voeren essentiële taken uit, zoals het verbeteren van security, het uitbreiden van het datacenter naar Azure en het moderniseren van applicaties om het meeste uit deze hybride omgevingen te halen.

Verantwoordelijkheden voor administrators in deze rol zijn onder meer:

  • Integratie van Windows Server-omgevingen met Azure-services en beheer van Windows Server in on-premises netwerken.
  • Beheer van Windows Server IaaS-workloads in Azure, naast het migreren en implementeren van workloads naar Azure.
  • Samenwerken met Azure-beheerders, enterprise-architecten, Microsoft 365-beheerders en netwerkingenieurs.
  • Implementeren en beheren van on-premises en hybride oplossingen, zoals identiteit, beheer, rekenkracht, netwerken en opslag.

Twee examens: AZ-800 en AZ-801

Voor deze certificering moet je twee examens behalen. Het eerste examen is de AZ-800: Administering Windows Server Hybrid Core Infrastructure. In dit examen wordt je kennis getoetst over de belangrijkste Windows Server-workloads met behulp van on-premise, hybride en cloudtechnologieën. Toepassingen als Windows Admin Center, PowerShell en IaaS-beheer van virtuele machines worden hierin uitgebreid behandeld.

Het tweede examen wat onder deze certificering valt is de AZ-801: Configuring Windows Server Hybrid Advanced Services. In dit examen ligt de focus op het configureren van geavanceerde Windows Server-services. Technieken als Azure Arc, Azure Automation Update Management, Microsoft Defender for Identity, Azure Security Center, Azure Migrate en Azure Monitor komen hierin in detail aan bod.

Windows Server Certificering vanaf februari 2022 beschikbaar

Deze certificering en deze twee examens zijn binnenkort beschikbaar. Momenteel staat de release date op begin februari 2022. Houd onze website dus goed in de gaten, want we verwachten deze trainingen op korte termijn na de release date te kunnen verzorgen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen