Nieuwe vraagtypes bij examens en nieuwe certificeringen

Christian Peeters
·
24/09/2012

Microsoft learning heeft niet stil gezeten de afgelopen tijd. Naast de nieuwe MCSA en MCSE certificeringen is nu ook de MCSD -Microsoft Certified Solution Developer- certificering beschikbaar. Daarnaast is het aantal vraagtypes ook flink uitgebreid om de examens zo eerlijk mogelijk te maken. Microsoft learning heeft niet stil gezeten de afgelopen tijd. Naast de nieuwe MCSA en MCSE certificeringen is nu ook de MCSD -Microsoft Certified Solution Developer- certificering beschikbaar. Daarnaast is het aantal vraagtypes ook flink uitgebreid om de examens zo eerlijk mogelijk te maken.

Veel veranderingen

2012 is voor Microsoft het jaar met de meeste releases in de geschiedenis van het bedrijf. Van SQL Server tot Windows Server en van Visual Studio tot Windows 8. Bij elke release worden er ook nieuwe trainingen en nieuwe examens uitgebracht, dus ook voor Microsoft Learning is het een interessant en uitdagend jaar. Daarnaast zijn niet alleen nieuwe examens, maar ook nieuwe certificeringen en nieuwe vraagtypes beschikbaar. Over MCSA en MCSE hebben we al eerder gerapporteerd in de blog.

Microsoft Certified Solution Developer

Er zijn 2 MCSD ’s beschikbaar:

  • Windows Store Apps
  • Web Applications

Hiermee is er dus een gigantisch verschil opgetreden met de certificeringen zoals we die de laatste jaren kennen. Er zijn geen 2 niveau’s meer -Technology Specialist en Professional Developer bestaan niet meer-, maar slechts 1 niveau. Daarnaast zijn er 3 examens nodig om een certificering te behalen in plaats van 1 examen zoals voor Visual Studio 2010. Een ander opmerkelijke verandering is de “smaken” waarin je je examen kunt doen. Voorheen kreeg je bij het examen de keuze uit C# of VB.Net. Maar deze laatste is geen keuze meer. Nu boek je een specifiek C# examen of een Javascript examen. Ik verwacht niet dat dit iets zegt over de toekomst perspectieven van VB.NET, maar wel wat over de populariteit van de taal onder de .Net developers. De eerste van de 3 examens is altijd het “taal” examen -dus C# of Javascript- en daarna volgen de examens die gaan over het inzetgebied.

  • Essentials of developing Store Apps
  • Advanced Store Apps development

En respectievelijk

  • Developing ASP.NET4.5 MVC Web applications
  • Developing Windows Azure and Webservices

Voor het complete overzicht compleet met upgrade traject, kun je terecht op onze website.

Vraag types

Om de examens moeilijker “cheat”- en “gokbaar” te maken zijn er ook een aantal nieuwe vraagtypes ingevoerd. Bij een meerkeuze uit 4 antwoorden was het vaak een kwestie van wegstrepen van de foute antwoorden. Bij de nieuwe lichting wordt meer gebruik gemaakt van vragen zoals “Kies 3 uit de onderstaande 8 antwoorden zet ze in de juiste volgorde”. Of 5 vragen achter elkaar met telkens dezelfde 10 antwoorden. Bij elke vraag wordt dan een nieuwe situatie geschetst waarbij je het juiste antwoord uit dezelfde antwoordlijst moet selecteren. Voor developers zijn er ook vragen waarbij je daadwerkelijk een stukje code zal moeten typen. Op de deze pagina bij Microsoft kun je voorbeelden zien van de nieuwe vraagtypes in actie. Door middel van korte filmfragmentjes worden de vragen uitgebeeld. Overigens zijn de nieuwe vraagtypes niet specifiek voor MCSD, maar ook voor de MCSA en MCSE van toepassing. Voor meer vragen over examens kun je ook terecht op mijn blog: veelgestelde vragen over Microsoft certificering.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen