Nieuwe Excel 2016 features

Excel is het meest gebruikte spreadsheet programma ter wereld en dat is natuurlijk niet voor niets. De enorme hoeveelheid opties zorgt voor een optimale gebruikservaring, maar hoe blijf je up-to-date? Wij lichten twee interessante nieuwe features voor je toe zodat je optimaal gebruik kunt blijven maken van het programma. Excel 2016 bevat een aantal krachtige features gebaseerd op de Power Query technologie. Deze zorgt ervoor dat data gemakkelijk en snel verzameld kan worden. De functie vind je in het ‘Ophalen en Transformeren’ gedeelte onder ‘Gegevens’. Hieronder bespreken we twee recente updates die zorgen voor nieuwe of verbeterde data connectiviteit en transformatie features:

1. Nieuwe transformatie – horizontale lijst uitbreiding

Met deze update heeft Microsoft het makkelijker gemaakt om datawaarden uit een kolom met geneste lijsten te halen. Vóór deze update konden gebruikers geneste lijsten binnen een kolom in een tabel uitbreiden, met als resultaat een nieuwe tabelrij voor elk item in de geneste lijst. Deze functie is toegankelijk via de kolomtitel in een lijst kolom. Er is ook een nieuwe ‘Extract Values’ optie die gebruikers de mogelijkheid geeft om waarden uit een lijst te halen en in een nieuwe tekstkolom te zetten met een scheidingsteken tussen deze waarden. Deze nieuwe transformatie is toegankelijk wanneer de kolomtitel van een geneste lijst is geselecteerd. Wanneer je deze optie selecteert wordt er gevraagd om een scheidingsteken te kiezen voor de nieuwe kolom. Je kunt kiezen uit een standaardlijst of een eigen teken. Dit zorgt ervoor dat de kolom wordt omgezet in een tekstkolom.

2. Verbeterde SQL-server verbinding – ondersteuning voor SQL failover optie

De SQL-server verbinding is verbeterd en er is een nieuwe optie die je kunt selecteren om SQL server failover support aan te zetten. Deze server wordt geactiveerd wanneer je server onverhoopt down gaat door bijvoorbeeld een hardware storing. De nieuwe optie vind je onder de geavanceerde opties in de SQL Server connector dialoog. Een aantal voordelen van de SQL failover optie zijn:

  • Beveiliging op niveau van de instantie;
  • Support voor een groot deel van de opslagmogelijkheden, inclusief WSFC cluster schijven -iSCSI, Fiber Channel etc.- en het delen van bestanden via Server Message Block -SMB-;
  • Geen herconfiguraties van applicaties en klanten gedurende de failover;
  • Configuratiemogelijkheden en voorspelbaarheid tijdens de failover door middel van indirecte controlepunten op de achtergrond.

Hoe kun je er gebruik van maken?

Deze updates zijn beschikbaar als onderdeel van een Office 365 abonnement. Als je een abonnement hebt kun je hier terugvinden hoe je de meest recente updates kunt installeren. Als je gebruik maakt van Excel 2010 of 2013 kun je ook gebruik maken van deze updates door de nieuwste versie van Excel hier te downloaden.

Haal het maximale uit Excel

Wil je weten hoe je deze en andere functies van Excel in de praktijk kunt brengen? Wij bieden een uitgebreid aantal trainingen aan om beter te leren werken met Excel, waaronder: Training Microsoft Excel Basis -EX2K01-Training Microsoft Excel Vervolg -EX2K02-Training Microsoft Excel voor Financials -EXFIN-Training Microsoft Excel Maatwerk Training -MWEX- Klik hier voor alle Excel trainingen die wij aanbieden. Wij bieden verschillende trainingen aan voor de verschillende softwareversies van Excel, zowel in het Nederlands als in het Engels. Uiteraard verzorgen wij ook trainingen voor de nieuwste versie, Excel 2016.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen