Nieuwe certificering: Microsoft Specialist

Christian Peeters
·
18/06/2013

Microsoft verandert zo nu en dan nog wel eens wat aan de certificering. Ruim een jaar geleden zijn de MCSA, MCSE en MCSD certificeringstrajecten weer geïntroduceerd. Mooie trajecten, maar niet altijd even logisch of aansluitend op wat je doet. Zeker bij software developers kan dit voor komen. Wellicht is de Microsoft Specialist iets voor je? Microsoft verandert zo nu en dan nog wel eens wat aan de certificering. Ruim een jaar geleden zijn de MCSA, MCSE en MCSD certificeringstrajecten weer geïntroduceerd. Mooie trajecten, maar niet altijd even logisch of aansluitend op wat je doet. Zeker bij software developers kan dit voor komen. Wellicht is de Microsoft Specialist iets voor je?

Traject

Als developer kun je je certificering halen voor MCSD -Solutions developer- en dan heb je de keuze uit Windows 8 Store applications en MVC-Azure Webapplications. Dit zijn 2 interessante richtingen, maar op dit moment nou niet bepaald de meest gebruikte technologie. Eventueel kun je nog de Visual Studio 2010 certificeringen halen -MCTS en MCPD-, maar ik krijg toch vaak de wens te horen om voor Visual Studio 2012 gecertificeerd te worden. Daar voor zijn er 2 “Microsoft Specialist” certificeringen in het leven geroepen. Deze certificering kun je behalen op de programmeertalen C# en HTML/Javascript. Het gaat dan om examen 70-480 en 70-483. Voor de kenners van het MCSD traject: dit zijn inderdaad de eerste -van de drie- examens van het volledige MCSD traject. Je hoeft dus niet meer perse 3 examens de doen, maar slechts 1 om toch aan te tonen dat je verstand van zake hebt en helemaal up-to-date bent. MS transcript Zeker voor de HTML / Javascript developers is dit de eerste keer dat je je kennis kunt bewijzen door middel van een examen.

Informatie

Voor meer info kun je ook terecht bij de website van Microsoft learning. Het is een beetje weggestopt, maar hier is het te vinden: Microsoft Learning

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen