Nieuw in SQL Server 2016 t.o.v. 2012/2014

Master it Training
·
19/12/2016

In de eerste helft van dit jaar is SQL Server 2016 uitgekomen. Veel bedrijven werken echter nog steeds met SQL Server 2012 of 2014. Waarom zou je ook overstappen naar 2016? In dit artikel lees je wat de nieuwe functies zijn in SQL Server 2016.

7 nieuwe functies in SQL Server 2016

1. Query Store

De Query Store functie onderhoudt de geschiedenis van query-uitvoeringsplannen met hun prestatiegegevens. De query’s die onlangs langzamer zijn geworden, worden snel geïdentificeerd, zodat beheerders en ontwikkelaars terug kunnen grijpen naar een ouder, beter plan als dat nodig is.

2. Polybase

Van Polybase profiteer je als je normale gegevensverwerking om moet gaan met een heleboel grote tekstbestanden. Ze kunnen namelijk worden opgeslagen in Azure Blob Storage of Hadoop, en worden omgezet in een query alsof het database tabellen zijn.

3. Stretch Database

In de basis wordt bij Stretch Database een deel van de tabellen -configureerbaar of geautomatiseerd- in een Azure SQL-database, op een veilige manier, in de cloud verplaatst. Wanneer je deze tabellen opvraagt, weet de query-optimizer welke rijen op uw server staan en welke rijen in Azure. Vervolgens wordt de werklast dienovereenkomstig verdeeld.

4. JSON Support

JSON Support voorziet in de mogelijkheid om JSON data snel om te zetten in tabellen.

5. Row Level Security

Op basis van een functie beperkt Row Level Security welke gebruikers welke gegevens kunnen bekijken in een tabel. Deze functie is zeer nuttig in omgevingen met meerdere huurders, waar je de toegang tot bepaalde gegevens op basis van klant-ID wilt kunnen beperken.

6. Always Encrypted

Always Encrypted is een nieuwe functionaliteit dankzij het gebruik van een verbeterde client library in de applicatie. De data blijft nu altijd versleuteld in transit, terwijl er niks mee wordt gedaan en terwijl het volop leeft in de database.

7. In-Memory Enhancements

Er zijn verbeteringen doorgevoerd die het high-speed laden van data optimaal maken, zonder dat er zich vergrendelingsproblemen of high-volume sessie-status-kwesties voordoen.

SQL Server 2016 proberen

Wil je SQL Server 2016 uittesten? Download het programma dan hier. Ben je overtuigd en wil je ook aan de slag met SQL Server 2016? Bekijk dan onze SQL Server 2016 trainingen. Hiermee kun je je certificering behalen en groei je uit tot een expert.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen