Nieuw in Excel 2016

Microsoft blijft de Office applicaties uitbreiden met nieuwe functies en features. In Excel 2016 is er een aantal nieuwe functies toegevoegd en een nieuw type grafiek. In deze blog lees je een kort overzicht van de nieuwe functionaliteiten in Excel.

= ALS.Voorwaarden

De eerste nieuwe functie is =ALS.VOORWAARDEN. Deze functie maakt het eenvoudiger geneste cellen als functies te maken. In onderstaande afbeeldingen wordt weergegeven hoe deze nieuwe functie eruit ziet en kan worden toegepast.

= TEKST.combineren

Een volgende nieuwe functie is =TEKST.COMBINEREN. Deze functie is te vergelijken met de =TEKST.SAMENVOEGEN functie. In onderstaande afbeeldingen wordt weergegeven hoe deze nieuwe functie eruit ziet en kan worden toegepast.

=MAX.ALS.VOORWAARDEN / =MIN.ALS.VOORWAARDEN

Een laatste nieuwe functie is =MAX.ALS.VOORWAARDEN / =MIN.ALS.VOORWAARDEN. Deze functies kunnen de hoogste of laagste waarde uit een bereik ophalen op basis van maximaal 126 andere criterium bereiken. Dit is te zien in onderstaande afbeeldingen.

TRECHTER GRAFIEK

Tot slot is er een nieuw type grafiek toegevoegd, de Trechter grafiek. Meer info: ALS VoorwaardenTEKST Combineren Trechter DiagramMAX ALS VoorwaardenMIN ALS Voorwaarden

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen