Nieuw! De Microsoft Edge Chromium browser is nu beschikbaar

Microsoft Edge Chromium is nu beschikbaar! Microsoft verspreid momenteel de allernieuwste versie van de webbrowser Chromium. Dit gebeurt bij MacOS en Windows. Wat houdt deze nieuwe versie in? Wij vertellen je er meer over!

Microsoft Edge Chromium

Microsoft gaat voor prestaties van wereldklasse. Daarmee bedoelen ze dat de gebruiker meer waarde krijgt tijdens het browsen, maar ook kan rekenen op meer privacy. Wellicht had jij in 2019 al gehoord van deze vernieuwing. Microsoft kondigde toen aan om de EdgeHTML-engine te vernieuwen voor een Chromium-engine. Edge is nu overstag, maar ook Chrome, Vivaldi en Brave draait op Chromium. Mozilla is ook bezig met een vernieuwing, enkel Firefox kiest ervoor om dit niet te doen. Daarnaast komen er ook versies voor Android en iOS.

De nieuwe webbrowser Chromium

Wat is er nu anders met de nieuwe Chromium webbrowser? Gloednieuwe functies! 1. Een nieuwe stijl. Je kunt de lay-out van je browser persoonlijker maken. Zo kun je aangeven in welk nieuws of welke afbeeldingen je het meest geïnteresseerd bent 2. Collecties: wanneer je geïntegreerd bent met Office 365 maakt de functie ‘collecties’ het eenvoudiger dan ooit om webinhoud te verzamelen, organiseren, delen en te exporteren naar Excel of Word 3. Ondersteuning van Dolby Audio en 4K: de browser ondersteunt 4K streaming en Dolby Audio in Netflix. Daarnaast kun je Chrome extensies in Edge inzetten 4. Meer transparantie: browsen met nieuwe functies zoals InPrivate-modus en Tracking Prevention. Met de InPrivate-modus kun je veilig zoeken en browsen zonder dat je handelingen gevolgd worden. Tracking Prevention zorgt er onder andere voor dat je als gebruiker wordt beschermd tegen cryptojacking, phising en malafide software 5. Nieuw logo: het nieuwe logo heeft een nieuwe vorm, genaamd: de golf van innovatie Contactpersonen, favorieten, wachtwoorden en instellingen kun je synchroniseren, maar je extensies en browsergeschiedenis nog niet. Deze vernieuwing is nog niet bij iedereen uitgerold, want Microsoft rolt dit in verschillende fases uit. Wil jij meteen aan de slag? Dan kun je ervoor kiezen om de browser handmatig te installeren.

Microsoft Edge Chromium download

Microsoft Edge is geoptimaliseerd voor Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 en beschikbaar op je apparaat. Wacht jij op de update of ga je het handmatig instellen? Je kunt Microsoft Edge Chromium hier installeren. Na het downloaden zie je dat het oude logo veranderd is naar het nieuwe logo. Wil jij je productiviteit verhogen op het gebied van Windows 10? Dan is onze 5-daagse training Windows 10 -MD-100- wellicht interessant. Voor andere vragen kun je uiteraard ook terecht bij onze opleidingsadviseurs. Chat, bel of mail met ons via het chatvenster, info@master-it.nl of 0402323390.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen