.NET Core versus .NET Framework

Het .NET Framework is het traditionele ontwikkelaarsplatform voor Windows server en client ontwikkelaars. Het framework heeft een gigantische class library -.NET Framework Class Library- die een brede variatie aan applicaties en oplossingen ondersteund voor Windows. .NET Core is een nieuwe versie van .NET met een cross-platform, open source en modulair .NET platform. Voor het ontwikkelen van moderne webapplicaties, microservices, libraries en console applications. Onderaan lees je ook de wijzigingen in onze .NET Core trainingen.

Wanneer je voor .NET Core moet kiezen:

  • Open Source

.NET Core is verkrijgbaar op GitHub met de MIT en Apache 2 licenties. Open Source zijn is cruciaal voor het opbouwen van een levendige community en is een must voor alle organisaties waar Open Source onderdeel is van de ontwikkelstrategie.

  • Microservices architectuur

.NET Core geeft de mogelijkheid om een microservices architectuur waarbij een mix aan technologieën wordt gebruikt onderling te integreren. Er zijn legio beschikbare infrastructuur platforms. Azure Service Fabric is een van deze platforms en is ontworpen voor grote en complexe microservicesystemen. Azure App Service moeten we zeker niet vergeten, het is namelijk een goede keus voor stateless microservices. Nog vele andere platforms bieden ondersteuning voor .NET Core en maken ze daarmee ideaal voor het hosten van je microservices.

  • Containers

Dankzij de modulariteit en efficiëntie van .NET Core is het de beste keuze voor containers. Ook hier zorgt de cross-platform mogelijkheid voor een bredere toepassing van je container.

  • Behoefte aan hoge prestatie en schaalbare systemen

Wanneer je systeem de best mogelijke prestaties en schaalbaarheid nodig heeft, zijn .NET Core en ASP.NET Core je beste opties. High-performance server runtime voor Windows Server en Linux maakt .NET een van de best presterende web frameworks in benchmark tests.

Wanneer .NET Framework toch voor jou is:

  • Ontwikkeling snelheid

Wanneer je als .NET developer snel een product moet opleveren en je geen tijd hebt om .NET Core te leren is .NET Framework nog altijd je beste ontwikkel optie. .NET Core heeft nu eenmaal een steile leercurve.

  • Bestaande .NET Framework apps upgraden en onderhouden

Het vertalen van een .NET Framework app naar een .NET Core app kost realistisch gezien vrij veel tijd. Als je applicatie nog geen behoefte heeft aan de .NET Core functies die hierboven beschreven staan, kun je rustig op .NET Framework verderbouwen.

Ontwikkelingen

Met de ontwikkelingen in de frameworks heeft Microsoft ook essentiële wijzigingen doorgevoerd in de trainingen. Wij houden je graag up-to-date van deze wijzigingen! Training Developing ASP.NET Core MVC Web Applications -20486-: In deze training wordt voortaan getraind in .NET Core in plaats van het .NET Framework. Training Developing Windows Azure and Web Services -20487-: Ook deze training maakt gebruik van .NET Core en SQLite. WCF is niet langer onderdeel van de training en over het algemeen ligt de nadruk een stuk meer op het gebruik van Azure -containers en functies- dan in het verleden. Wil je meer weten over de .NET Core trainingen en hoe dit aansluit op .NET Framework? Neem dan contact op met onze sales specialisten die staan te popelen om jou te helpen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen