Naar een (nieuwe) IT functie met Master it Training

Robert van Dongen
·
16/01/2018

We leven in een wereld die zich op technologisch vlak razendsnel blijft ontwikkelen. Dit biedt jou niet alleen mogelijkheden om je over interessante problemen te buigen, maar het zorgt er ook voor dat je op een andere manier naar startersfuncties binnen de IT sector moet kijken. Een IT functie is namelijk allang niet meer statisch en monotoon, maar juist een startblok voor een uitdagende carrière in de Tech-industrie. Van support engineer tot bedrijfsanalist, startersfuncties in de IT geven jou de vaardigheden om het ver te schoppen!

Word ook de ruggengraat van iedere organisatie!

Je kunt als werkzoekende op de IT markt een hoop richtingen op. Zo kun je aan de slag als support engineer of junior systeembeheerder. Je bent dan bijvoorbeeld het aanspreekpunt wanneer er dingen fout gaan met computers en het internet of je houdt je bezig met het hands-on managen van de technische workflow binnen een organisatie. Een stabiel netwerk, up-to-date software en een mailserver zonder problemen is waar jij als ruggengraat van de organisatie o.a. voor zorgt. Vanuit hier kun je dan weer doorgroeien naar een functie zoals bedrijfsanalist of technisch manager. Belangrijk is het wel om de juiste certificeringen te kunnen laten zien! Zo heb je voor deze functies vaak een Microsoft Certified System Engineer –MCSE– en CompTIA A+ certificering nodig, maar gelukkig kunnen wij je deze bij Master it Training snel helpen te halen. Je kunt bij ons zelf kiezen wanneer je traint en hoeft alleen de dingen te leren die jij individueel nodig hebt. Daarnaast zijn de te halen examens zo op elkaar afgestemd dat studie en examinering perfect op elkaar aansluiten. Kijk dus snel bij onze Microsoft Certificeringen en CompTIA Certificering voor meer informatie en vind uit of dit iets voor jou is!

Als Junior Software Engineer aan de slag!

Ben jij liever bezig met -her-ontwikkelen en ontwerpen? Dan is een baan als junior software engineer misschien iets voor jou! Als software engineer ben je in staat om ‘outside the box’ te denken en bereid om in te spelen op snel veranderende technologieën. Hierdoor ben je goed in staat om relevante aanpassingen in bestaande software te doen en kun je geavanceerde oplossingen voor de implementatie van nieuwe software presenteren. Vanuit deze functie kun je weer doorgroeien naar bijvoorbeeld IT-architect of consultant. Naast een passie voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën, is een stevige kennis van talen zoals Java,C++ en .NET van belang. Ook hier kunnen wij van Master it Training je gelukkig van dienst zijn! Als hoogst gewaardeerde IT-opleider van Nederland bieden wij een breed scala aan Development Trainingen aan waarmee jij gemakkelijk je development skills naar een hoger niveau tilt.

Ook CEO worden?

Heb jij naast IT skills ook goede communicatie- en probleemoplossingsvaardigheden? Dan kun je misschien wel aan de slag als junior business analist. In deze functie houd jij je bezig met het omzetten van klantbehoeften naar technische oplossingen en kijk je steeds met kritische blik naar bestaande processen. Je houdt je voornamelijk op een wat hoger niveau bezig met het identificeren en verbeteren van aspecten die niet optimaal presteren. Door de vaardigheden die je verwerft in deze functie kun je later bijvoorbeeld CEO van je eigen bedrijf worden of doorgroeien naar senior consultancy functies. Omdat je als business analist vaak figuurlijk midden in de organisatie staat, is het wel belangrijk om een brede kennis op te bouwen. Hier kunnen onze Best Practices Trainingen je mee op weg helpen! Zo kun je bij ons o.a. LEAN IT, Prince2, Scrum en Agile Trainingen volgen, waardoor jij binnen korte tijd weer helemaal up-to-date bent met betrekking tot de laatste Best Practices!

Welke training gaat jou verder helpen?

Dit is natuurlijk zomaar een greep uit de verschillende functies die de IT sector rijk is. Het maakt echter niet uit welke functie jij graag wilt en wat voor eisen daaraan gesteld worden, bij Master it Training kunnen wij je altijd optimaal ondersteunen. Benieuwd welke training het beste past bij jouw situatie en de functie die je voor ogen hebt? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag verder! Chat met ons

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen