Microsoft stopt ondersteuning Windows Vista

Op 11 april 2017 stopt Microsoft na 10 jaar met het ondersteunen van het besturingssysteem Vista. Dit kan onder andere gevolgen hebben voor de beveiliging van je computer. Wat kun je doen om de veiligheid van je documenten en persoonlijke gegevens te waarborgen?

Up-to-date

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van computers drastisch veranderd. Onder andere door de veranderingen in het gebruik van apps is het niet meer mogelijk om Vista up-to-date te houden. Door de vele technologische ontwikkelingen stopt Microsoft met het verder ontwikkelen van onderhoudsupdates voor Windows Vista. De oorspronkelijke ondersteuningstijd eindigde in april 2012 waarna Microsoft besloot om die periode met vijf jaar te verlengen.

Wat betekent dit voor jou?

Je computer wordt vanaf 11 april niet meer maandelijks geüpdatet. Hierdoor loopt je computer risico virussen, malware en spyware op te lopen, vooral als je online gaat. Ook zal nieuwe hardware of software zoals printers en andere apparatuur mogelijk niet goed werken in combinatie met Windows Vista. Dit komt omdat naast de beveiligingsupdates Windows ook nieuwe software installeerde om Vista te verbeteren.

Advies van Microsoft

Online gaan met een Windows Vista computer wordt in verband met veiligheid dus afgeraden door Microsoft. Wanneer je computer geschikt is voor een nieuwer besturingssysteem zoals Windows 10 wordt aangeraden dat aan te schaffen. Als dit niet het geval is wordt er geadviseerd een nieuwe computer aan te schaffen waarmee je profiteert van de nieuwste en veiligste technologie.

Windows 10 trainingen

Gaat jouw bedrijf overstappen op Windows 10 en ben jij verantwoordelijk voor de installatie? Of omvat jouw werk het beheren en leveren van support voor Windows 10? Wij denken graag met je mee hoe je jouw kennis en vaardigheden kunt optimaliseren. Onze meest gekozen Windows 10 trainingen zijn: Installing and Configuring Windows 10 -MS20698-Implementing and Managing Windows 10 -MS20697-1-Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services -MS20697-2-Supporting and Troubleshooting Windows 10 -MS10982-

Learning Tracks

Een combinatie van online leertools en face-to-face tijd met gecertificeerde trainers zorgen ervoor dat je nóg flexibeler bent en efficiënter je leerdoelen behaalt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Training MOC On Demand 20695 Deploying Windows Desktops and Enterprise Applications -MSOD20695-Training MOC On Demand 20697-1 Installing and Configuring Windows 10 -MSOD20697-1-Training MOC On Demand 10982 Supporting and Troubleshooting Windows 10 -MSOD10982-

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen