Microsoft kondigt SQL Server 2016 aan

Master it Training
·
28/03/2016

Microsoft heeft SQL Server 2016 aangekondigd. Het database management systeem van Microsoft zal in tegenstelling tot eerdere edities van de software ook voor Linux beschikbaar zijn. Op dit moment is de nieuwe versie alleen beschikbaar in een private preview. Naar verwachting zal het product midden 2016 voor alle gebruikers beschikbaar komen.

SQL Server ook beschikbaar voor Linux

Door SQL Server 2016 ook aan te bieden voor Linux, hoopt Microsoft Oracle gebruikers te verleiden tot een overstap naar SQL Server. Er is aangekondigd dat een aantal kernfunctionaliteiten van de software beschikbaar komen voor Linux. Welke functies precies wel en niet ondersteund gaan worden is nog niet bekend.

Verbeteringen in SQL Server 2016

Daarnaast zal de software nieuwe beveiligingsmogelijkheden bieden in de vorm van uitgebreide encryptiemogelijkheden waardoor alle informatie te allen tijde versleuteld is. Ook wordt de performance verbeterd door een vernieuwd memory management. Microsoft zal het onder andere mogelijk maken om foreign keys, check en uniqueness constraints en parrallelisme te gebruiken. Ten slotte worden de Business Intelligence mogelijkheden uitgebreid. Rapporten worden zowel on- als offline toegankelijk vanaf mobiele devices en voor geavanceerde analytics is het nu mogelijk direct vanuit de database met R te werken.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen