Microsoft introduceert Playable Ads voor Windows 10

Microsoft heeft een preview gelanceerd van een nieuwe manier van adverteren. Windows 10-gebruikers krijgen hierbij advertenties voor applicaties via zogenaamde Playable Ads te zien. Als je op deze advertentie klikt kun je drie minuten lang gratis gebruik maken van de geadverteerde app zonder deze te downloaden. Playable Ads moet het voor programmeurs makkelijker maken advertenties weer te geven in Windows 10-app.

Nieuwe manier van adverteren

In het huidige model verlaat je de oorspronkelijke app wanneer je op een advertentie klikt. Dit is binnen het nieuwe format niet meer het geval. Volgens Microsoft moet de geadverteerde app te gebruiken zijn alsof het op het systeem geïnstalleerd is. Deze techniek wordt ‘inline expandable app’ genoemd en biedt volgens Microsoft vele voordelen ten opzichte van het huidige model. Microsoft regelt alles zelf op de achtergrond om ontwikkelaars en gebruikers een optimale ervaring te bieden. Ontwikkelaars hoeven alleen maar een nieuwe campagne aan te maken en de actie ‘Nu Proberen’ te selecteren.

Gebruik een app 3 minuten lang

Een van de voordelen van het bekijken en gebruiken van een app tijdens een drie minuten demo is dat als je hem besluit te installeren, je eerder geneigd bent om de app ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. Nu wordt er vaak een app geïnstalleerd op basis van de omschrijvingspagina, waardoor de kans groter is dat de app niet voldoet aan de verwachtingen en de app niet wordt gebruikt of weer wordt verwijderd. Door middel van Playable Ads kun je dus beter een app kiezen bij jouw wensen of behoeften past. Ook krijg je de mogelijkheid om betaalde apps uit te proberen.

Downloaden van applicaties

De app is direct gekoppeld aan een App Streaming-server. Als je er na drie minuten voor kiest om de applicatie te downloaden dan wordt er meteen verbinding gemaakt met de Windows Store. Er zijn diverse toepassingen door Microsoft genoemd waaronder het spelen van zeer korte gamedemo’s. Ook moeten gebruikers in staat zijn de stream elk moment te kunnen verlaten.

Tip-notificaties

Er waren veel verschillende reacties op het tonen van reclame voor OneDrive in de verkenner van Windows 10. Microsoft geeft aan dat tip-notificaties gebruikers zouden kunnen helpen. Deze notificaties komen onder anderen op het scherm tevoorschijn wanneer de Windows Verkenner wordt geopend. Het uitschakelen is mogelijk door het uitzetten van de optie ‘Show sync provider notifications’ onder ‘View’ bij de map opties.Of en wanneer de Playable Ads op grote schaal gelanceerd zullen worden is nog niet bekend.

Windows 10 trainingen

Zie hieronder de meest geboekte Windows 10 trainingen: Training Implementing and Managing Windows 10 -MS20697-1-Training Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services -MS20697-2-Training Supporting and Troubleshooting Windows 10 -MS10982- Alle beschikbare trainingen op het gebied van Windows 10 vind je hier.

Learning Tracks

Wist je al dat we de meeste trainingen ook aanbieden als Learning Tracks? Dit is een combinatie van online lesmaterialen en face-to-face tijd met gecertificeerde trainers, waardoor je nóg flexibeler en efficiënter je leerdoelen behaalt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Training MOC On Demand 20695 Deploying Windows Desktops and Enterprise Applications -MSOD20695-Training MOC On Demand 20697-1 Installing and Configuring Windows 10 -MSOD20697-1-Training MOC On Demand 10982 Supporting and Troubleshooting Windows 10 -MSOD10982-

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen