Microsoft Flow update en meer van Ignite 2019

Vincent Noteboom
·
28/11/2019

Microsoft Ignite is het jaarlijkse evenement van Microsoft waarin alle grote updates aan Microsoft producten worden aangekondigd. Dit jaar zijn er tal updates, met veel focus op AI en verdere integratie van het Power Platform voor alle organisaties. Hier bespreken we de belangrijkste updates aan het Power Platform die zijn aangekondigd op Ignite.

Microsoft Power Platform update

Microsoft heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar want tijdens Ignite 2019, Microsoft’s grote developer evenement, maakten ze bekend dat er een flink aantal updates aankomen voor het Power Platform. Behalve dat Microsoft Flow dus is omgedoopt naar Power Automate, is er ook een nieuwe feature toegevoegd: Robotic Process Automation -RPA-. RPA is toegevoegd onder de naam “UI Flow” waarmee het de oude naam van Power Automate nog een beetje in leven houdt. RPA is vergelijkbaar met een Excel Macro, waarmee stappen kunnen worden opgenomen in een workflow, die vervolgens automatisch kan worden uitgevoerd. RPA is voornamelijk bedoeld voor repetitieve taken met software systemen die geen API koppeling ondersteunen. Power Automate zelf heeft gebruiksklare koppelingen met meer dan 275 apps, dus is de RPA een aanvulling hierop voor de werkprocessen die nog geen koppeling hebben.

Development zonder programmeerkennis

Vroeger was een developer een handgemaakte koppeling laten bouwen de enige manier om zogeheten “legacy systems” te automatiseren. Met de RPA functionaliteit, gecombineerd met de bestaande functionaliteiten van Power Automate, kun je nu je dagelijks taken tussen verschillende applicaties opnemen en automatiseren. Onmisbaar dus voor elke organisatie die medewerkers volledig wil laten focussen op hun talenten, in plaats van bezig te zijn met herhaaldelijke taken.

Overige Power Platform updates

Behalve bovenstaande updates heeft Microsoft nog meer toevoegingen aangekondigd voor het Power Platform. Zo krijgt Power BI een sterkere beveiliging, natuurlijk wel zo fijn voor een app die toegang geeft dat KPI’s op meerdere apparaten. Teams krijgt een diepere integratie met het Power Platform, om zo ’s werelds meest populaire samenwerkingsapp en het Power Platform dichter bij elkaar te brengen. De details van de update aan het Power Platform en Teams lees je hier.

Wil je weten wat het Microsoft Power Platform kan betekenen voor jouw organisatie?

Bekijk dan onze training Microsoft Power platform + Dynamics 365 Core. Meer weten over hoe Microsoft Flow/Power Automate jou kan helpen efficiënter te werken? Speur dan eens rond op onze trainingspagina van de Training Microsoft Flow. Hulp nodig bij het maken van je keuze? Dan staan onze specialisten altijd voor jou klaar om je te adviseren via 040 23 23 390. Daarnaast zijn we bereikbaar op info@master-it.nl of via het chatvenster rechts-onderin je scherm.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen