MCT Summit 2009 (deel 2) over nieuwe functies in Windows 7

Jos van Vegchel
·
07/01/2009

Wow, ik kom hier net uit de introductiesessie over Windows 7 op de MCT Summit 2009 in Praag. Hierbij alvast een eerste korte samenvatting van de besproken wijzigingen en mogelijkheden in Windows 7. Wow, ik kom hier net uit de introductiesessie over Windows 7 op de MCT Summit 2009 in Praag. Hierbij alvast een eerste korte samenvatting van de besproken wijzigingen en mogelijkheden in Windows 7.

  • Free movement, thumbnail en previewing: Je kunt de iconen zelf op de taakbalk vastzetten en hier veelgebruikte documenten in zetten. Hierdoor kun je snel wisselen van applicaties.
  • Meer ruimte voor Gadgets.
  • Wireless: via het Wireless icon in de Notification Area van de taakbalk kun je snel schakelen tussen verschillende draadloze netwerken. Bovendien zal het systeem onthouden waar je het laatste contact mee had zodat het naar een sleep of hibernation eerst m.b.v. een ping naar het AccessPoint kijkt of het er nog is. Hierdoor ben je sneller in verbinding met het netwerk.
  • Homegroup: hiermee kun je een Sharing omgeving opzetten waarbinnen je documenten kunt delen binnen een eigen thuisgroep.
  • Aero Shake: shaked het scherm schoon en je hebt weer een schone desktop.
  • Library: dit zijn alle plaatsen waar je documenten te vinden zijn. Als je de library niet aanmaakt heb je een lege Mijn Documenten folder.
  • Bitlocker: encriptie van alle disks, intern of extern, is mogelijk. Heb je bestanden op een stick staan dan kun je deze wel zo inrichten dat een user zonder toegang er wel leesrechten op krijgt. Echter kan hij dan alleen lezen, niet kopiëren, printen, deleten etc. Echt alleen lezen dus.
  • Resource monitor is sterk uitgebreid waardoor je meer informatie krijgt over welke processen waar lopen.
  • Internet Explorer 8 heeft een functie Private Browsing. Als je deze functie gebruikt en Explorer afsluit worden alle sporen gewist. Heel handig voor in bijvoorbeeld het Internet cafe.

Mocht je meer willen zien dan kun je ze vanaf vrijdag 9 januari terecht op de Technet pagina: www.microsoft.com/springboard Veel plezier.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen