MCT Summit 2009 (deel 1) over Windows 7 beta

Jos van Vegchel
·
07/01/2009

De beta versie van Windows 7 is, om te testen, vandaag op donderdag 8 januari 2009 vrijgegeven. Deze beta wordt donderdag en vrijdag beschikbaar gesteld aan alle TechNet users en is te downloaden via de TechNet download website. In het weekeinde wordt deze ook vrijgegeven voor het publiek. Dat wordt dus downloaden dit weekeinde ofwel; installeren, testen en nieuwe features uitproberen! De beta versie van Windows 7 is, om te testen, vandaag op donderdag 8 januari 2009 vrijgegeven. Deze beta wordt donderdag en vrijdag beschikbaar gesteld aan alle TechNet users en is te downloaden via de TechNet download website. In het weekeinde wordt deze ook vrijgegeven voor het publiek. Dat wordt dus downloaden dit weekeinde ofwel; installeren, testen en nieuwe features uitproberen! Een paar puntjes om aan te denken

  • Software en hardware die niet werken in Vista zullen ook niet werken in Windows 7.
  • Diverse verbeteringen zijn aangebracht op het gebied van Security, je kunt nu bijvoorbeeld ook bitlocker op een USB-stick/drive gebruiken.
  • Voorlopig wordt het in slechts een paar talen uitgebracht in een 32 en 64 bit versie.
  • Als je de installatie niet registreert kun je hem 30 dagen testen, met registratie kun je hem gebruiken tot augustus 2009.
  • Let op; als je Windows 7 installeert wordt er een Clean Install gedaan, dus alles wordt weggeveegd -tip: gebruik een virtuele machine-.

Vandaag zal ik op de MCT Summit meer te horen krijgen wat er allemaal nieuw en anders is. Volgende week na deze Summit kom ik hier op terug. Veel testplezier!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen