MCSA, MCSD en MCSE Certificeringen komen te vervallen

Groot nieuws vanuit Microsoft: de MCSA, MCSD en MCSE certificeringen gaan binnenkort met pensioen. De certificeringen en de bijbehorende examens komen 31 januari 2021 te vervallen. Wat nu? Wij vertellen je uiteraard meer. UPDATE! Op 27 februari 2020 bracht Microsoft groot nieuws uit. De MCSA, MCSD en MCSE certificeringen zouden eind juni 2020 met pensioen gaan. Door de huidige omstandigheden heeft Microsoft deze datum verlengd tot 31 januari 2021. Microsoft is ruim een jaar geleden een nieuwe weg in geslagen waarbij de trainingen en certificeringen worden opgebouwd rondom de kennis en vaardigheden die nodig zijn in bepaalde IT-functies -role-based-. Daarom worden de oudere certificeringen geleidelijk afgebouwd en zullen ze officieel op 31 januari 2021 met pensioen gaan. De examens die bij de MCSA, MCSD en MCSE certificeringen horen, komen ook te vervallen. Door de wijziging bij Microsoft heb je nu meer tijd om trainingen te volgen en je certificering te halen! Veel Pearson Vue testcentra zijn wereldwijd gesloten door COVID-19. Als alternatief kun je online examen doen. Er wordt nu gewerkt met Pearson Vue om de online testcapaciteit uit te breiden. Tijdelijk zijn alle annuleringskosten voor het opnieuw plannen of het annuleren van het examen tot tenminste 24 uur van te voren opgeschort. Voorheen moest dit zes dagen voorafgaand gebeuren. Als professionals een examenvoucher hebben die verloopt tussen 26 maart en 31 augustus wordt deze verlengd tot 21 januari 2021.

Focus op role-based certificeringen

Door middel van de role-based trainingen kun jij je vaardigheden opbouwen en demonstreren in diverse functies in de IT sector. De afgelopen periode zijn er maar liefst 34 nieuwe certificeringen toegevoegd! Deze nieuwe certificeringen zijn toegevoegd aan het portfolio van Azure, Modern Workplace en Business Applications. Microsoft wil de focus meer leggen op het role-based aanbod, zodat de focus ligt op de functies. Hierdoor kan Microsoft beter inspelen op de trends en veranderingen in technologie en zakelijke behoeften. De role-based certificeringen geven duidelijk aan dat je Microsoft gecertificeerd bent in een bepaalde functie en maakt daarnaast onderscheid tussen het type en niveau van de certificering. Doordat de trainingen focussen op datgene wat jij nodig hebt in jouw rol, zijn deze trajecten vaak korter dan de traditionele MCSA certificeringen. Om gecertificeerd te raken heb je daardoor slechts één of twee trainingen met examens nodig. Zo kun je veel efficiënter gebruik maken van jouw tijd.

Ben je bezig met een MCSA, MCSD of MCSE certificering?

Ben je momenteel bezig om jezelf te certificeren voor MCSA, MCSD of MCSE? Dan moet je de examens halen voordat ze verlopen en dan kun je de certificering alsnog verdienen. Dit dien je dus wel voor 31 januari 2021 te doen. De meeste trainingen binnen deze trajecten blijven wel gewoon bestaan, dus die zijn nog te volgen, ook al zijn de examens niet meer beschikbaar. Haal je het niet om binnen die periode je resterende examens- te behalen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies over het beste plan van aanpak in jouw situatie.

Heb je al een MCSA, MCSD of MCSE certificering?

De behaalde certificering blijft gewoon op jouw transcript staan. Een certificering kan tot 12 maanden na het vervallen van de geassocieerde examens ingebracht worden voor het behalen en behouden van een Microsoft partner status. Er komen geen transitie-examens om direct over te kunnen stappen van een MCSA, MCSE of MCSD naar een role-based certificering. Dit komt omdat de nieuwe certificeringen op een andere manier opgezet zijn en de inhoud dus voor veel trajecten niet 1-op-1 te vergelijken zijn. Daarnaast omvatten de role-based certificeringen vaak slechts één of twee examens, waarbij het dus zeker wel aan te raden is om een nieuwe certificering te behalen om up-to-date te blijven.

Hoe zit het met Windows Server 2019 en SQL Server 2019?

Er worden op dit moment geen specifieke Windows Server 2019 of SQL Server 2019 certificeringen uitgerold. Wel worden er upgrade trainingen verwacht in de tweede helft van 2020 en zal inhoud van Windows Server 2019 en SQL Server 2019 geïntegreerd worden in role-based trainingen op het gebied van Modern Workplace en Data & AI.

Was je van plan om te beginnen aan een MCSA, MCSDen/of MCSE, maar ben je nog niet gestart?

In dat geval kun je het beste ervoor kiezen om één van de nieuwe role-based certificeringen te behalen. Download dan hieronder onze Microsoft certificeringsposter om te zien welke certificering past bij jouw functie. Heb je vragen aan de hand van de poster? Dan horen wij dat graag! Chat vrijblijvend met één van onze medewerkers of bel naar 0402323390. Als je de poster digitaal wilt kun je hem hier downloaden.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen