Let op! Belangrijke wijzigingen in Azure Certificeringen

Soraya Vogelzang
·
23/10/2018

Laatst geüpdatet: 7-01-2019. Veel Microsoft trainingstrajecten gaan op de schop en gaan verder onder het nieuwe Role-Based trainingsmodel van Microsoft. Dit betekent dat diverse examens binnenkort niet meer beschikbaar zijn. Ook heeft dit gevolgen voor de bestaande MCSA en MCSE Cloud Platform certificeringen. De eerste wijzigingen zijn al ingegaan. Weten wat deze veranderingen voor jou betekenen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de nieuwe certificeringen behaald? Lees dan snel verder.

De nieuwe Role-Based Certificeringen van Azure

Ruim de meerderheid van de bedrijven heeft een cloud-first-strategie en wil cloud-achitectuur integreren. Slechts 16% van de organisaties heeft ook de benodigde kennis in huis. IT-professionals die nieuw zijn in deze omgeving, moeten sneller up to speed zijn dan ooit. Om de belangrijkste functies in de branche te bepalen is er uitgebreid marktonderzoek gedaan. Hieruit zijn diverse rollen gedefinieerd waarvoor gerichte trainingen zijn ontworpen: de nieuwe Role-Based certificeringspaden. Deze bestaan uit de Azure Fundamentals, Azure Developer Associate, Azure Administrator Associate, Azure Solutions Architect Expert en Azure DevOps Engineer Expert. Binnenkort komt daar ook nog Azure Security Engineer bij. Hieronder zie je een globaal overzicht van een aantal van de nieuwe certificeringstrajecten. Ben je op zoek naar de trainingen die hier bij horen, dan kan je die vinden bij onze blog die dieper in gaat op de Role-Based Certificeringen van Microsoft.

Wat betekent dit voor jouw MCSA en/of MCSE Azure Certificering?

De trainingsrevolutie bij Microsoft heeft gevolgen voor iedereen die een Azure-training aan het volgen is of zijn certificering al heeft bemachtigd. Ben je bezig met een Azure certificeringstraject of training? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk je training afrond, vóór 31 december 2018 de examens aflegt en vervolgens een transitie-examen behaalt. Deze examens zitten onder andere in ons MSCA Cloud Platform en MSCE Cloud Platform and Infrastructure traject. Examens die 31 december 2018 met pensioen gaan: – 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions70-533: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions Indien je jouw certificaat al hebt, biedt Microsoft transitie-examens die een brug slaan tussen de oude en nieuwe lesstof aan de hand van Role-Based leermethode. Wanneer je een of meerdere van de onderstaande examens hebt behaald, zorg dan dat je voor 30 juni 2019 de transitie-examens aflegt -Voor de AZ-202 is de deadline 31 maart 2019-. Anders moet je jouw complete certificering opnieuw gaan behalen en meerdere examens doen –AZ-100/101, AZ-203, of AZ-300/301– om je certificaat te upgraden! En dat is natuurlijk zonde! Lees hier alles over hoe je jouw huidige azure examens kan omzetten naar de nieuwe certificering via een transitie-examen. *Let op de AZ-200 en AZ-201 zijn niet meer beschikbaar. Wil jij de Azure Developer certificaat bemachtigen, dan kan jij het nieuwe AZ-203 examen doen.

Vrijblijvend advies voor jouw Azure certificering!

Binnenkort komen er nog meer trainingen bij die via de Role-Based leermethode zijn opgesteld. Houd Master it Training dus goed in de gaten voor het laatste nieuws over de Role-Based certificeringen, zodat je zeker weet dat jouw certificering niet verloopt! Heb je naar aanleiding van het bovenstaande bericht vragen over het behoud van jouw Microsoft certificering? Onze opleidingsadviseurs geven je vrijblijvend advies over hoe jij jouw certificering kan behouden.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen