Leren programmeren in JavaScript

Master it Training
·
12/12/2017

Wil jij JavaScript leren? Leer programmeren in één van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld: programmeren met JavaScript! JavaScript wordt met name gebruikt om webpagina’s interactief te maken, zodat ze gebruiksvriendelijk aanvoelen. Daarnaast is het ook belangrijk in de ontwikkeling van mobiele apps en serverapplicaties. Een veelzijdige taal dus, die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld. Wat is Javascript en waar moet je als beginner mee aan de slag?

JavaScript leren

JavaScript kwam in 1995 op de markt als een simpele scripttaal, waarmee een gebruiker wat eenvoudige DOM -Document Object Model- manipulatie kon uitvoeren. Hierdoor kregen ontwikkelaars controle over de verschillende elementen van hun webpagina’s. Deze elementen konden nu in realtime worden aangepast, waardoor het geheel interactief werd. Tegenwoordig is JavaScript veel meer dan simpele manipulatie: het is uitgegroeid tot een volwassen en krachtige programmeertaal die breed inzetbaar is. Vroeger gebruikte men vooral plug-ins om functionaliteiten toe te voegen of interacties te laten plaatsvinden, maar tegenwoordig is JavaScript een sneller en veiliger alternatief. Wil jij JavaScript leren? Lees dan zeker verder.

De kracht van JavaScript

JavaScript wordt met name gebruikt ‘aan de voorkant’ van een website. Je werkt dus niet met de code achter de schermen, maar met de elementen op de pagina. JavaScript is in te zetten op alle plaatsen waar programmacode nodig is. Hierbij kun je denken aan input validatie, 3D applicaties, browserspelletjes of Single Page Applications -SPA-. Verder wordt de taal gebruikt in de ontwikkeling van mobiele applicaties. Steeds meer apps verschijnen niet meer voor laptops of computers, maar alleen voor mobiele apparaten. Het belang van JavaScript is de afgelopen jaren daarom enorm toegenomen. Wanneer je goed kunt werken met de taal, is het zelfs mogelijk eigen server applicaties te bouwen.

De basis van JavaScript

Een goede beheersing van JavaScript begint met de syntax. De syntax is de grammatica van de taal, het zijn de ‘taalregels’ die je moet naleven bij het programmeren. Als beginner is het belangrijk om je deze regels snel eigen te maken. Hierbij kun je denken aan het juiste gebruik van variabelen, keuze structuren en herhalingslussen. Daarnaast is het belangrijk om je code goed te structureren en gebruik te maken van de juiste ‘libraries’. In een library zijn handige, veelgebruikte functionaliteiten alvast opgenomen, zodat je die niet zelf hoeft te ontwikkelen. Dat bespaart veel tijd. Een van de meest gebruikte bibliotheken is JQuery. JQuery bevat veel code voor standaard DOM manipulatie, waardoor het voor ontwikkelaars een stuk makkelijker is om basisfunctionaliteit aan een website toe te voegen. Deze standaardcode functioneert bovendien hetzelfde in verschillende webbrowsers. Wil je de basis van JavaScript leren? Dan is het belangrijk om goed te leren werken met deze bibliotheken!

JavaScript Training

Meer leren over JavaScript? Volg een training en wordt een expert! Bekijk hieronder welke training voor jouw situatie geschikt is. Ik heb nog weinig kennis op het gebied van JavaScript. We helpen je graag daar verandering in te brengen! Iedereen moet ergens beginnen en de training JavaScript Fundamentals is het perfecte startpunt. Ik ben zeker geen beginneling meer! Dan is de training Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 wellicht iets voor jou.

Meer informatie

Hulp nodig met kiezen? Meer informatie ontvangen over JavaScript? Wij staan voor je klaar als je hieronder jouw nummer achterlaat of via info@master-it.nl.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen