IT trends van 2018

Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen, ook op het gebied van IT! Welke trends op het gebied van IT staan je dit jaar te wachten? Benieuwd wat het voor jouw bedrijf kan betekenen en vooral welk voordeel je ermee kunt behalen? Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje!

Digital Twins

Een belangrijke trend die we dit jaar steeds meer gaan tegenkomen is het werken met digital twins. Dit is de mogelijkheid om digitale representaties te maken van bepaalde objecten en er vervolgens mee te experimenteren om te weten te komen wat bepaalde aanpassingen voor gevolg hebben. Het is nu nog een redelijk beginnende technologie maar in de toekomst wordt het waarschijnlijk ook mogelijk om digital twins te maken van complexere dingen zoals mensen.

The Internet of Things

Embedded systems -semi-intelligente systemen- zorgen ervoor dat apparaten beslissingen kunnen nemen zonder aansturing van mensen. De apparaten communiceren met andere systemen via het internet. Momenteel zijn er al meer dan 8 biljoen embedded systems aangesloten, maar er wordt verwacht dat dit nog erg veel toe zal nemen in 2018.

Analytics

De groei binnen the Internet of Things -IoT- zal er ook voor zorgen dat er meer gebruik zal worden gemaakt van Analytics. De enorme hoeveelheid data die via the IoT verzameld wordt kan via Analytics geanalyseerd worden om zo enorme winst in efficiëntie te behalen. Dit kan belangrijk zijn voor bedrijven die opereren binnen elke sector.

Blockchain

Blockchain, de technologie achter onder andere cryptocurrencies, zal in 2018 ook verder groeien. Nu staat het nog in de kinderschoenen, maar in de toekomst zal het de wereld van de overheid en gezondheidszorg kunnen veranderen. Ook het betalingsverkeer zal in de toekomst efficiënter kunnen met behulp van blockchain. Meer weten? Lees dan hier onze blog blockchain voor dummies!

Artificial Intelligence in het bedrijfsleven

Artificial Inteligence zal in toenemende mate in software en apps verwerkt worden. Zo kunnen applicaties bijvoorbeeld optimalisatieproblemen binnen bedrijven op gaan lossen en beter tegemoet komen naar de wensen van de klant. Ook dit zal voor bedrijven de nodige winst op kunnen leveren.

Edge computing

Met edge computing wordt data deels verwerkt zo dicht mogelijk bij gebruiker zelf. Dit is in tegenstelling tot cloud computing, waar data meestal in een datacentrum wordt verwerkt. Daar is de reactiesnelheid dus lager dan bij edge computing. Edge computing zal dus vooral gebruikt worden in sectoren waar alles zo snel mogelijk verwerkt moet worden.

Security

De nieuwe General Data Protection Regulation -GDPR- wetgeving gaat vanaf 25 mei 2018 in. Deze nieuwe regelgeving is vanuit de Europese Commissie en het Europees Parlement gecreëerd om de persoonsgegevens van mensen beter te beschermen. Veel bedrijven zullen daarom hun omgang met persoonsgegevens beter moeten regelen om boetes te voorkomen. Dit wordt een uitdaging, zeker met de steeds complexere -IT–technologieën. Security training volgen om optimaal voorbereid te zijn op de nieuwe wetgeving? Kijk dan hier voor ons aanbod!

Cloud

Afgelopen jaren werd er al veel gebruik gemaakt van deze technologie, en komend jaar gaat het zich verder ontwikkelen als fundament voor technologieën zoals Artificial Intelligence, blockchain, machine learning, Internet of Things, virtual en augmented reality. Wil je meer kennis opdoen over Azure? Kijk dan hier voor trainingen in de categorie cloud!

Trainen in 2018

We staan natuurlijk ook dit jaar weer voor je klaar om te helpen je IT-kennis en vaardigheden te verbeteren! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Chat met ons

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen