Interview met Raymonde Weyzen Business Analist bij Rabobank

De nieuwe digitale generatie aan het werk! Een interview met Raymonde Weyzen; Business Analist bij Rabobank. In deze serie interviews onderzoeken wij vanuit Master YIP wat de “nieuwe digitale generatie” voor invloed gaat hebben op onze manier van werken. Hoe kijken deze digitale starters aan tegen werk, wat is voor hen belangrijk en wat kunnen zij werkgevers brengen? Raymonde -25 jaar- is twee maanden geleden gestart als Business Analist bij Rabobank. Vanwege de Corona perikelen is zij nog geen dag op kantoor geweest en werkt zij vooral vanuit huis samen met haar team. Met haar 25 jaar kan ze nog net herinneren dat haar ouders in moesten bellen voor een internetverbinding. Vanuit een “alfa achtergrond” is Raymonde toch een vrij technische IT baan ingerold. Hoe is dit gegaan en hoe snel pikt zij die nieuwe technologie op? Wat houdt het in om Business Analist te zijn bij Rabobank? “De functietitel is inderdaad Business Analist. Ik werk op de Anti Money Laundering -AML- afdeling. Hier bouwen, beheren en configureren wij de systemen die transacties binnen de bank monitoren om het witwassen van geld tegen te gaan. Het is eigenlijk best wel een technische functie waar veel kennis van systemen zoals Riskshield en Linux voor nodig is.” Hoe ben je zo’n technische functie ingerold aangezien je in eerste instantie Liberal Arts & Sciences hebt gestudeerd? “Nadat ik mijn middelbare school in Maastricht had afgerond ben ik inderdaad aan University College in Amsterdam gaan studeren. Daar heb ik Sociale Wetenschappen gedaan met een focus op Psychologie en ook nog een minor Kunstgeschiedenis. Tijdens die studie raakte ik vooral geïnteresseerd in statistiek en onderzoeken. Dat heeft ertoe geleid dat ik een Master Behavioural Data Science ben gaan doen aan de UvA. Toen ik daarmee klaar was ben ik op zoek gegaan naar een baan die daarbij aansluit en toen ben ik via Master it Training en Ordina terecht gekomen bij Rabobank.” Wat waren de belangrijkste uitgangspunten voor jou toen je begin dit jaar een baan ging zoeken? “Ik vind het belangrijk om werk te doen waarbij je iets bij kan dragen aan de wereld. Het is wel belangrijk dat werk zinvol is. Daarnaast is het denk ik belangrijk om een baan te hebben waarbij je het beste uit jezelf kunt halen en jezelf kunt ontwikkelen. Ik wilde graag bij een grote organisatie werken omdat ik denk dat die organisaties veel mogelijkheden bieden voor die ontwikkeling. Daarnaast denk ik dat een grote organisatie ook meer zekerheid biedt en een internationaal karakter vind ik ook interessant. Het is ook wel belangrijk om een goed salaris te verdienen. Uiteindelijk wil ik wel een eigen wijngaard, kinderen en gelukkig zijn. Je bent nu net begonnen, hoe zorg je ervoor dat jij je al die technische kennis eigen maakt? “Vanuit Rabobank is er een Riskshield training georganiseerd en via Master it Training heb ik een SQL training gedaan, dat ging allemaal virtueel. Met Linux ben ik bezig om allemaal “commands” te leren. Dat leer ik gewoon door middel van “trial and error”, via collega’s en veel googelen.” Wat is de invloed van thuiswerken op jouw werk? “Ik ben nu twee maanden bezig en ik moet gewoon nog ontzettend veel leren. Enerzijds is het wel lekker dat je thuis heel geconcentreerd aan een taak kan werken. Anderzijds denk ik dat het makkelijker zou zijn als we gewoon met een team op een afdeling zouden zitten en ik even langs zou kunnen lopen bij collega’s. De meest ideale situatie zou waarschijnlijk 50/50 zijn. De helft van de tijd op kantoor en de andere helft vanuit huis.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen