Integratie Power BI in Sharepoint Online

Power BI rapport Web Part is nu beschikbaar voor SharePoint Online. SharePoint Online is vaak een steeds belangrijk onderdeel van de datacommunicatie in het bedrijf. Voorheen was het niet makkelijk om Power BI data in SharePoint toe te voegen. Vanaf nu is het mogelijk om Power BI rapporten direct te publiceren in SharePoint Online.

Hoe werkt het?

1. Publiceer je Power BI rapport in je Power BI account 2. Kopieer de URL van het rapport 3. Voeg de Power BI -preview- toe aan je SharePoint Online pagina 4. Plak de URL van het rapport 5. Sla de pagina op en publiceer om het af te maken Mensen zien het rapport staan wanneer ze de pagina bekijken. Wel moeten zij toegang hebben tot zowel de website van SharePoint Online als het Power BI rapport om het rapport in te kunnen zien. Om verzekerd te zijn dat juiste personen toegang hebben tot het rapport kun je het in een SharePoint online groep plaatsen of het delen met de juiste personen via het dashboard.

Licenties

Voor de web versie van Power BI rapporten zijn alle gebruikers vereist om een Power BI Pro licentie te hebben. Wanneer ze dat niet hebben worden ze doorverwezen naar PowerBI.com waar ze een Pro trial kunnen starten.

Features

Er zijn verschillende features toegevoegd om je te helpen rapporten in een pagina te laten passen. Je kunt selecteren welke pagina je wilt laden, of je de filter of de pagina navigatie wilt laten zien en een aspect ratio zodat je rapporten in het nieuwe SharePoint Online pagina design passen.

Checken of Modern Pages aan staat

Volg de onderstaande stappen om te checken of je site pagina’s kan creëren. 1. Ga naar een SharePoint Online pagina waar je minimaal medewerkerstoegang hebt 2. Navigeer naar Site Contents 3. Navigeer naar Site Pages 4. Klik op de drop-down wanneer je een nieuwe pagina creëert. Je ziet dan opties voor Wiki Pages, Web Part Page, Site Page en Link Als je Site Page ziet staan kun je gebruik maken van Modern Pages en kun je een nieuwe pagina aanmaken. Wanneer dit niet het geval is moeten er nog twee dingen gebeuren. Ten eerste de first release features aanzetten en ten tweede SharePoint online preview features aanzetten. Om dat te doen volg dan de onderstaande stappen.

First release features aanzetten

1. Navigeer naar https://portal.office.comen log in als administrator 2. Aan de linker zijde, kijk bij instellingen en dan organisatieprofiel 3. Zorg dat onder release voorkeuren de optie eerste release voor iedereen of eerste release voor geselecteerde gebruikers geselecteerd is

SharePoint online preview features aanzetten

1. Scrol naar beneden vanuit het Office 365 administratie portal, kijk bij admin centers aan de linkerzijde en kies SharePoint 2. Klik op het nieuwe tabblad dat geopend wordt en selecteer instellingen aan de linkerkant van het scherm 3. Scrol naar beneden tot je een opties ziet voor Site Pages en selecteer de optie sta gebruikers toe om Site Pages te creëren 4. Scrol naar beneden tot je een optie ziet voor preview features en selecteer preview features aanzetten 5. Scrol naar beneden en klik op OK

Werkt het niet?

Wanneer je na het doorlopen van de stappen nog steeds geen Site Pages kunt maken kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ten eerste kan het een tijdje duren voor de wijzigingen doorgevoerd zijn. In dat geval kan je het beste een paar uur wachten en het dan opnieuw proberen. Echter kan het ook een eigenaardigheid zijn waar je tegenaan gelopen bent. De volgende stappen geven je een richtlijn hoe je dit probleem op kan lossen: 1. Ga naar je SharePoint Online site 2. Klik op de knop aanpassen rechtsboven in het scherm en kies site instellingen 3. Onder site acties, klik beheer site features 4. Wanneer de SharePoint server publicatie feature is ingeschakeld, schakel die dan uit 5. Ga terug naar beheer site features en schakel dit keer de Wiki Page startpaginafeature uit 6. Ga nogmaals terug naar beheer site features en activeer de Wiki Page startpagina Nu zou je gebruik moeten kunnen maken van de Modern Pages.

Power BI training

Wanneer je meer inzicht wilt in de werking en het analyseren van data met Power BI kijk dan vooral naar deze training: Training Analyzing Data with Power BI -MS20778- In de whitepaper Power BI vs Tableau leer je meer over de voordelen van Power BI ten opzichte van andere data analyse tools. De training is ook nu on-demand te volgen via onze Learning Tracks. Dit is een combinatie van online leertools en face-to-face tijd met gecertificeerde trainers. Het zorgt ervoor dat je nóg flexibeler en efficiënter je leerdoelen behaalt. Training MOC On Demand 20778 Analyzing Data with Power BI Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Power BI. Volg dan zeker onze Power BI mailserie. Zo blijf je altijd op de hoogte op de laatste nieuws en dat gewoon in je inbox!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen