Hoe jij je goed voorbereidt op werken in de cloud (AWS)

Soraya Vogelzang
·
23/09/2018

Er komt heel wat kijken bij een migratie naar de cloud. De belangrijkste reden om over te stappen zijn de wendbaarheid, schaalbaarheid en snelheid. In deze blog gaan we wat specifieker in op de Amazon Web Services. De AWS clouddienst bestaat uit meer 90 verschillende services: opslag, analytics, artificial intelligence, computing, etc. Waar het eerst maanden duurden voordat een concept kon worden geïmplementeerd, is het nu slechts een kwestie van enkele seconden. Ook ben je flexibel dankzij de schaalbaarheid van de cloud. Ben jij al voorbereid op de overstap naar de cloud?

Waarom zou je überhaupt werken in de cloud?

Een overstap naar de cloud verhoogt de productiviteit van medewerkers. Of iemand nou onderweg is of thuis aan het werken is, alle data en software is met cloud computing gewoon beschikbaar. Medewerkers hebben op deze manier altijd toegang tot realtime bestanden. Werkprogramma’s zijn elk moment van de dag en waar dan ook beschikbaar. Het mooie van de cloud is dat updates de verantwoordelijkheid zijn van de leverancier, zo hoef je als eindgebruiker je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over de toegankelijkheid en beveiliging. Door de cloud zijn bedrijven in staat sneller te innoveren en te groeien. Een overstap naar de cloud is een strategische beslissing en een investering. Het werken in de cloud heeft zoals bovenstaand genoemd veel voordelen. Als je gebruik wil gaan maken van de cloud, heb je de keuze uit verschillende type cloud. Wil je bijvoorbeeld dat de cloud compleet voor jouw organisatie wordt ingericht, dan is de private cloud een goede keus. Maakt het je niet veel uit dan kan je ook kijken naar de public cloud. Naast de keuze tussen public, private of hybride, kan je ook verschillende aanbieders overwegen. Amazon Web Services -AWS – is een populaire optie.

Hoe werkt een Cloudmigratie?

We zien vaak dat cloudmigraties zorgen voor een complete bedrijfstransformaties. Het is daarom belangrijk om dit goed aan te pakken. We hebben het migratieproces in 5 fases samengevat: Fase 1: Migratievoorbereiding Voordat je begint met de migratie van hardware naar cloud is het belangrijk om bedrijfsplan samen te stellen met daarin de belangrijkste doelen. Welke voordelen wil je behalen uit de cloudmigratie? Fase 2: Toepassing, Ontwerp, migratie en testen In fase 2 ga je dieper in op de huidige situatie van de IT-omgeving. Welke applicaties worden er gebruikt en in hoeverre zijn deze van elkaar afhankelijk. De doelen uit fase 1 worden concreet gemaakt en je kijkt naar welke migratiestrategie hier het beste bij past. Fase 3: Ontwerpen In fase 1 en 2 bouwde je aan een plan van aanpak. In fase 3 en 4 pas je dit toe op applicatieniveau. Per applicatie heb je bekeken welke migratiestrategie het meest voor de hand ligt. Op basis hiervan ga je aan de slag met ontwerpen -fase 3-, migratie en testen -fase 4-. Fase 4: Migreren & testen Op het moment dat het nieuwe ontwerp van de apps klaar is, ga je de apps met de bijbehorende data verplaatsen, of wel migreren, naar de cloud. Om zeker te weten of alles naar behoren werkt is het natuurlijk raadzaam om alles te testen. Fase 5: Opereren Wanneer applicaties zijn overgezet naar de cloud, kan je de oude systemen uitschakelen. Voor de cloudmigratie van de andere apps, kan je de bovenstaande fases herhalen en je bedrijfsprocessen blijvend moderniseren.

Onmisbare AWS Trainingen voor een succesvolle overstap

Het veilig implementeren van de cloud is een complexe bezigheid. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk dat voordat je met een cloudmigratie begint, je alle kennis al in huis hebt. Je kan die kennis elders in huren of nog beter -en kostenefficiënter- deze kennis zelf opdoen. Een training vereenvoudigt de overstap naar de cloud en dat is natuurlijk wat je wil als je zo’n complexe verandering moet doorvoeren. Basistraining AWS Wanneer je over wil gaan van hardware naar de Cloudservices van AWS, kan je het beste beginnen met de AWS Training Technical Essentials. Met deze training krijg je een introductie op alle AWS producten en services, zodat jij gedegen beslissingen kunt nemen over het realiseren van verschillende IT-oplossingen tijdens de migratie naar de cloud. Na deze training beschik je over de kennis om jouw AWS Certified Solutions Architect examen te behalen en mag jezelf een AWS Certified Solutions Architect noemen. Applicaties hosten op een AWS Cloud platform Als je meer kennis wilt vergaren over het ontwerpen en inrichten van de cloud, dan zijn de Training Architecting on AWS en de vervolgtraining Advanced Architecting on AWS de beste optie. Na de kennis ben jij een specialist in het optimaliseren van de cloud. Tijdens de training worden diverse businesscases behandeld. De training bereidt je goed voor op het strategisch ontwerpen van verschillende IT-oplossingen. Jij wordt een expert in het in richten van architectonical solutions voor verschillende sectoren en bedrijfsgroottes. Na de trainingen beheers je de kennis om met verschillende type applicaties te opereren. Daarmee is het een erg breed georiënteerde AWS Cloud training. Deze trainingen bieden jou de mogelijkheid om je AWS Certified Solutions Architect certificaten te halen op associate en professional niveau!

AWS Cloud Trainingen bij Master it Training

Ben jij een systeembeheerder of developer die de cloud wil gaan gebruiken? Wil je weten welke training het beste bij jouw voorkennis past? We helpen je graag vrijblijvend met de zoektocht naar de perfecte training. Mail ons via info@master-it.nl, bel 040 23 23 390 of chat met ons via de knop rechtsonder! Zie ik je snel terug?

AWS Certificering

Naast het opdoen van de broodnodige kennis, leiden veel van de beschikbare AWS trainingen tot een certificering. Onze trainingen bereiden je perfect voor op de te behalen examens en een certificering laat natuurlijk duidelijk zien dat jij de juiste kennis en kunde in huis hebt om een migratie naar de Cloud tot een succes te maken! Wil je weten welke certificaten je kan halen en welk je traject je daarvoor moet afleggen? Download dan onze AWS certificeringsposter. Deze poster biedt jou een mooi overzicht van alle AWS certificeringen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen